Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Domaine de la Ville de Colmar

(9)

Prisbelönta Alsaceviner.
På Domaine de la Ville de Colmar strävar vinmakarna att skapa viner som låter vinstockarna komma till sin rätt.

Ampelografen Chrétien Oberlin grundade vingården 1895. Det är en vingård med en gynnsam position i hjärtat av Alsaceregionen, omgärdad av landskapets många kullar och floder. Domaine de la Ville de Colmar gör exceptionella viner och strävar efter att tillverka viner som tar hänsyn till vinstockarna och de unika jordarnas kvalitet. Deras viner är frukten av vinodlarnas outtröttliga och passionerade arbete att producera de bästa årgångarna till glädje för konsumenterna.

Prisade viner

Domaine de la Ville de Colmars viner har fått många utmärkelser genom åren, i såväl franska som i internationella vinguider. 2013 fick de så många som 30 olika utmärkelser för årgångar mellan 2008 och 2012. Speciellt omtalade blev vinerna Pinot Gris Domaine de la Ville de Colmar 2011 och Signature Pinot-Gris Grand Cru Hengst 2010. Dessa bägge viner tilldelades tre medaljer i franska och internationella tävlingar.

Druvor som används

På sina odlingar har Domaine de la Ville de Colmar klassiska Alsacedruvor såsom de olika Pinotvarianterna Gris, Noir och Blanc. Vidare har de druvan Riesling med sin speciella doft av citrus, honung och mineralolja. Även Gewurztraminer, som ger viner med en parfymerad och kryddig doft, ingår i deras utbud. Slutligen odlar de andra klassiska Alsacedruvor som Chasselas, Muscat och Silvaner.

Vinernas karaktärer

Domaine de la Ville de Colmars viner är huvudsakligen endruvsviner, förutom Gentil som består av en blandning av druvorna Pinot Gris, Riesling och Gewurztraminer.

Detta ger vinet blommiga aromer med nyanser av lime, vanilj, akaciahonung och persika. Pinotvinerna har en elegant bouquet med en viss rökighet medan Chasselas har en aromatisk bouquet, fin och klar med toner av lime. Muscatvinerna erbjuder en fruktig arom som är tilltalande friskt med fruktiga och blommiga toner. Silvaner ger en fruktighet med doft av päron och honungsmelon.

Domaine de la Ville de Colmars viner passar som aperitif eller till lätta rätter med grönsaker, ljust kött eller fisk. Även rätter med starka och exotiska smaker kommer till sin rätt med dessa viner.