Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Domaine de Bargylus

(2)

Syriens mest välkända vingård vars viner serveras på toppkrogar världen runt. Bröderna Saadé på Domaine de Bargylus trotsar granater, kidnappningshot och hårda straff för att få göra vin på en av de farligaste platserna i världen.

Den farligaste vingården i världen?

Domaine de Bargylus är en vingård i Syrien. Här odlas druvor på en av de farligaste platserna i världen. Vingårdarna har en tvåtusenårig historia men framgången för vinerna har varit allt annat än självklar. Vinrankor har förlorats i granatbeskjutningar och arbetare på fälten har ibland tvingats söka skydd från skottlossningar.

Oväntad succé för viner från Domaine de Bargylus

Vinhusets grundare är de två syrisk-libanesiska bröderna Saadé. De erkänner att situationen inte är optimal – men det är bara att jobba på. Faktum är att, trots det svåra läget, finns gårdens viner på några av de bästa restaurangerna i London, Paris, Tokyo och Hong Kong.

Vinmakeri på distans

Odlingarna, på tolv hektar, ligger uppe i bergen nära hamnstaden Latakia i norra Syrien. Inte den värst drabbade provinsen av det syriska inbördeskriget men produktionen har hotats. Under de senaste åren har familjen Saadé inte besökt platsen på grund av risken att bli kidnappade. De och deras konsult Stéphane Derencourt gör vinet på avstånd och smakar på alla druv-, juice- och vinprover som kan skickas till dem. 

Vin värt risken att bli piskad

Det är inte bara granater och kidnappningar de har att frukta. Skulle de islamiska terrorgrupperna komma på någon med att dricka vin från Bargylus finns det ingen nåd. Minst hundra piskrapp är straffet som gäller. Något som gör de oväntade framgångarna ännu mer sensationella. 

Familjen Saadé äger också Château Marsyas i Libanon.