Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Domaine Arcelain

(2)

Lär dig mer och köp vin från Domaine Arcelain hos Vinoteket online. 

Vad är Domaine Arcelain?

Domaine Arcelain är ett familjeägt vineri som med passion och dedikation har skapat sig ett namn inom vinindustrin. Det är ett domän där tradition och modern teknik går hand i hand för att producera viner som speglar terroirens unika karaktär och vinmakarens hantverksskicklighet.

Domaine Arcelains historia

Domaine Arcelains rötter sträcker sig tillbaka i tiden och dess historia är lika rik som de jordar från vilka dess druvor växer. Det är en historia som berättar om generationers kunskap och kärlek till vinmakning, där varje generation har bidragit med sitt arv och sin vision för att föra traditionen vidare och anpassa sig till nya metoder och smaker.

Varifrån kommer Domaine Arcelain?

Domaine Arcelain är beläget i hjärtat av Bourgogne, en region i Frankrike som är världsberömd för sina utsökta viner. Med sitt ideala läge och klimat erbjuder Bourgogne de perfekta förutsättningarna för odling av druvor som ger viner med djup och komplexitet.

Vad gör Domaine Arcelain för vin?

På Domaine Arcelain är fokus på kvalitet och karaktär. Vinerna som produceras här är ofta gjorda på pinot noir och chardonnay, druvor som är ikoniska för Bourgogne. Domänen strävar efter att skapa viner som är ärliga representationer av sin terroir, med noggrannhet i varje steg från odling till buteljering.

Hur smakar vin från Domaine Arcelain?

Vinerna från Domaine Arcelain karaktäriseras av deras elegans och finess. De röda vinerna, ofta gjorda på pinot noir, har en balanserad struktur med fina tanniner och en palett av smaker som inkluderar röda bär, kryddor och en antydan av jordiga toner. De vita vinerna, främst på chardonnay, bjuder på friskhet och en härlig mineralitet, med toner av citrus, gröna äpplen och en subtil användning av ek som kompletterar snarare än dominerar. Vinerna från Domaine Arcelain är en upplevelse för den som uppskattar handverk och terroirens uttryck i glaset.