Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

DeLoach Vineyards

(1)

DeLoach Vineyards ägs av den franska vinfamiljen Boisset, som också äger den berömda Domaine de la Vougeraie, Bourgognes största ekologiska vingård.

Kort om Deloach

DeLoach Vineyards är en symbol för Bourgogne-elegans, men från Kalifornien. Med direkta rötter till den berömda Domaine de la Vougeraie, Bourgognes största ekologiska och biodynamiska vingård, har de franska ägarna lyckats vinna titeln "Årets vingård" så många som 12 gånger av Wine & Spirits Magazine. Sedan 2008 har DeLoach ägnat sig åt ekologiskt och biodynamiskt jordbruk inom sina egna områden.

Vinodlingens historia

DeLoach Vineyards ägs av den franska vinfamiljen Boisset, som bl.a.  också äger den berömda Domaine de la Vougeraie, Bourgogne största ekologiska och biodynamiska vingård. Familjen Boisset köpte DeLoach Vineyards 2003 av den passionerade grundaren Cecil De Loach, som med grundandet av DeLoach Vineyards 1975 hjälpte till att sätta Russian River Valley på kartan. Idag leds Deloach av den karismatiska Charles Boisset. 

Beläget i hjärtat av Sonoma County, Kalifornien, är Russian River Valley en av de absolut bästa vinregionerna i USA. Några av Amerikas högst aktade och dyraste viner kommer härifrån. Dalen ger ett relativt kallt klimat med en lång mognadstid som lyfter fram komplexiteten, svalhet, mineralitet och balans i de färdiga vinerna. Detta innebär att Russian River Valley är särskilt lämplig för de burgundiska druvorna Chardonnay och Pinot Noir men också Zinfandel ger imponerande resultat i det tempererade klimatet.  DeLoach är specialiserat på enstaka viner från några av de bästa lägena i Russian River Valley och har tillbringat årtionden på att hitta de bästa lägena och studerat jordmån för att uppnå ett optimalt resultat.

Flera olika vinfamiljer

Estate Wines-viner tillverkas uteslutande av druvor från vingårdens egna biodynamiskt certifierade åkrar och lagras endast på de bästa faten. 

Vineyard Designated-vinerna är från mycket speciella, noggrant utvalda toppvinodlingar, alla med unika terroiregenskaper som förtjänar att stå på egna ben. Vinerna i denna serie visar områdets mångfald och är de finaste i Russian River Valley. 

OFS (Our Finest Selection) är gjord av druvor från några av de bästa vingårdarna i Russian River Valley, som alla bidrar med sin egen unika terroirkaraktär till den slutliga blandningen. Vinerna kallas Our Finest Selection eftersom Deloach väljer de bästa druvorna till dessa viner. 

California Heritage Reserve-serien är utformad för att återspegla Kaliforniens soliga terräng. Druvorna köps från högkvalitativa vingårdar som odlas enligt hållbara principer i hela Kalifornien (inklusive Solano, San Joaquin County och Lodi). 

Övriga viner i DeLoachs sortiment, tillverkas främst av druvor från utvalda odlare i Russian River Valley, men också från vingårdens egna åkrar. Genomgående prisbelönta högkvalitativa viner med speciell elegans och frukt som är unika för detta svala klimatområde.  Druvorna är av hög kvalitet och odlas enligt hållbara principer som köps från svala vingårdar i Central Coast. 

Hållbarhet

Från början var grundaren Cecil DeLoach mycket bekymrad över att skydda miljön, så ekologiska principer har praktiserats från början och ambitionerna har bara vuxit sedan Boisset-familjen, dedikerad till ekologi och biodynamik, tog över 2003. De arbetar också aktivt för att öppna lokalsamhällets ögon för biodynamiskt jordbruk. Deloachs eget Estate-märke samt Maboroshi är organiska och biodynamiskt certifierade.