Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

De Bortoli

(0)

Berättelsen om familjen De Bortoli handlar om mod, hårt arbete och respekt för naturen. Den började för snart 100 år sedan i en liten fattig, alpby i norra Italien och skildrar idag om flertalet välrenommerade vingårdar i Australien.

Från ett krigshärjat Italien till den röda jorden i New South Wales. Det mod som Vittorio De Bortoli och hans blivande fru Giuseppina, mer känd som ”La Bossa” uppvisade är ursprunget till vingården De Bortoli.

Business Manager och boss

Det var 1924 när Vittorio lämnade Treviso i nordöstra Italien för att söka lyckan i Australien. Två år senare följer hans fästmö efter. Hennes smeknamn ”La Bossa” betyder bossen på italienska och skvallrar om hennes ledarskapsstil som kommersiell direktör på gården från första stund.

En familjehistoria i fyra generationer

De Bortoli drivs idag av barnbarnsbarn till Vittorio och Giuseppina - fjärde generationen i vinfamiljen. Bakom dem finns generationer av hårt arbetande och innovativa mor- och farföräldrar och föräldrar som fört arvet vidare och utökat verksamheten.

Expandering och prisade viner

Förgreningar av familjen driver vingårdar i flera olika vindistrikt i Australien – Yarra Valley, King Valley, Hunter Valley och Victoria. Vinerna har vunnit flertalet priser och exporteras över hela världen.

En förebild inom hållbar vinproduktion

I början av 2000-talet påbörjar de ett arbete för att säkerställa en hållbar vinproduktion på deras gårdar.  De har sedan vunnit flertalet priser för sitt arbete med bla solceller, kaliumåtervinning, återanvändning av avloppsvatten i vingårdarna samt initiativet Plant-A-Tree (där ett träd planteras för varje 6 flaskor av ett särskilt vin de säljer).

Historien om olivträdet

När det är dags för ett familjeporträtt hos familjen De Bortoli är bakgrunden alltid ett enormt olivträd. Trädet var en gång en del av en olivlund som växte på Emeri och Deen De Bortolis bakgård.  idag är det mittpunkten av trädgården och - som sagt - en trottjänande fotokuliss (och barnens perfekta klätterträd).