Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Contadi Castaldi

(5)

Contadi Castaldi gör Italiens svar på champagne i området Franciacorta i norra Italien. Gården ägs av Vittorio Moretti, huvudet bakom Bellavista som gör ett av Italiens mest välkända kvalitetsbubbel från Franciacorta. 

Contadi Castaldi gör franciacorta - italiensk "champagne"

I området Franciacorta i norra Italien görs det kvalitetsbubbel som ingen annanstans. Vinerna (med samma namn som området) har kallats för "Italiens svar på champagne" och tillverkas på samma sätt. Med det menas att de görs på den traditionella metoden där vinet jäser en andra gång i flaskan. 

Från grundaren av Bellavista

Vittorio Moretti (född i Florens av föräldrar från Franciacorta) kommer från en familj inom fastighetsbranschen och började även han där innan vinet tog överhanden. En av de mest kända vingårdarna i hans ägo är Bellavista i Franciacorta. Idag har han också Contadi Castaldi i samma område men även vingårdar i Toscana, såsom till exempel Petra Wines. 

Vad betyder Contadi Castaldi?

På medeltiden var "Contadi" namnet på de mindre områdesuppdelningarna i Franciacorta, kända för fantastiska jordbruksprodukter. "Castaldi" var namnet på de herrar som ansvarade för att styra över dessa områden. Namnet är en sammanfattning av Franciacortas gamla historia, dess 19 kommuner och enastående jordbruk.

Viner för rika köpmän i Venedig

År 1500, när den venetianska republiken stod på höjden av sin prakt, producerade Franciacorta mat och vin som var avsett för prinsars, kungars och rika köpmäns bord. För Franciacorta var den vackra staden Venedig den självklara marknaden för att introducera sina viner.