Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Compagnie des Vins d’Autrefois

(1)

Vinproducenten Compagnie des Vins d'Autrefois grundades 1975 av Jean Pierre Nié som även är VD och delägare. Tack vare sitt breda sortiment är de stora på både den franska och den internationella marknaden och exporterar idag till 40 länder. Producenten är känd för sitt stora utbud av Bourgogne- och châteauviner.

Ständig utveckling

Företaget expanderar ständigt sin verksamhet och har sedan 1990-talet förvärvat flera klassiska vingårdar i Bourgogne. Under de senare åren har de dessutom utökat sitt sortiment med en rad olika mousserande viner, bland annat Crémant de Bourgogne.

Vingårdarna

Compagnie des Vins d'Autrefois's idé är att vara länken mellan kund och vinodlare och de erbjuder idag kvalitetsviner från följande producenter, och många fler:

D'Autrefois

De första vinerna från producenten var Chardonnay och Pinot Noir, men numera ingår flera sorters viner i sortimentet. Bland druvorna hittar du numera Sauvignon Blanc, Viognier, Chardonnay, Merlot, Malbec, Syrah and Cabernet Sauvignon.

Jaffeline

Vingåden Jaffeline ligger i Beaunes historiska centrum och här finns den allra bästa jorden i Bourgogne. Tack vare jordmånen produceras här viner av hög kvalitet som dessutom har vunnit flera prestigefulla priser.

Pierre Ponnelle

Grundaren Pierra Ponnelle var en pionjär inom enologi. Han var också en entreprenör som hjälpte till att utveckla vintillverkningen i Bourgogne. Vingården lever idag vidare i hans anda och de producerar viner med stor personlighet.

Louis Chavy

Compagnie des Vins d'Autrefois köpte Louis Chavy 1991 och vingården har sedan dess fortsatt vara en liten producent som specialiserar sig på viner från Côte de Beaune, Côte de Nuits and Côte Chalonnaise.

Louis Violland

Léon Louis-Violland startade vinodling här 1844, vilket betyder att gården är en av de äldsta i Bourgogne. Compagnie des Vins d’Autrefois tog över 1996 och har sedan dess fortsatt att utveckla verksamheten.

Dufouleur Père & Fils

Företaget grundades 1848 av Symphorien Dufouleur och drevs vidare av familjen i 150 år. De använder sig av druvor från över 40 byar i både Bourgogne och Beaujolais och Compagnie des Vins d’Autrefois är deras enda exportör.