Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Château Smith Haut Lafitte

(0)

I området Péssac-Léognan är Château Smith Haut Lafitte ett av de allra bästa vinslotten. Vinkännare menar att familjen Cathiards viner aldrig varit bättre. 

Château Smith Haut Lafitte är ett av de bästa vinslotten i Bordeaux

I Bordeaux finns det några vinhus som är lite bättre än andra. I området Péssac-Léognan är ett av dessa Château Smith Haut Lafitte. Tillsammans med vinslotten Haut Brion, La Mission, Les Carmes, Domaine de Chevalier och Château Pape Clement anses det vara den yppersta eliten i området.

Bäst utveckling enligt vinkritikerna

Enligt de stora vinkritikerna är Smith Haut Lafitte den egendom av de ovan nämnda som utvecklats allra bäst de senaste decennierna. Den jämförs ofta med andra elitproducenter som Domaine de Chevalier och Château Pape Clement i Péssac-Léognan. Detta tack vare familjen Cathiard som tog över driften år 1990.

Ekologisk vinodling och eget tunnbinderi

Druvorna odlas idag helt enligt ekologiska principer samt med experimentell biodynamik. Det innebär ett enormt strängt urval av druvor i vingården och hårda regler i vineriet. Familjen Cathiard driver även en plantskola och ett eget tunnbinderi. Många menar att vinerna från Smith Haut Lafitte aldrig varit bättre än just nu.