Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Château peychaud

(0)

Smakrika Bordeauxviner.
Château Peychaud har anor från 1600-talet och producerar smakrika Bordeauxviner.

Mellan floderna Garonne och Dordogne ligger Château Peychaud, ett riktigt slott byggt på ett vis som är karaktäristiskt för Bordeauxregionen och som för tankarna till klassiska sagor. Det ligger i staden Ambarès-et-Lagrave, uppe på Entre-Deux-Mers-terrassen. Därifrån kan familjen som lever där idag se ut över 28 hektar av vinodling samt 25 hektar park.

Tradition och modernt i balans

Château Peychaud grundades på 1600-talet av Marquis de Fayet, dåvarande rådgivare vid Bordeauxparlamentet. Men han är också förfader till familjen de Pontac som idag äger slottet med dess omgivningar. Arbetet på Château Peychaud eftersträvar en balans mellan det traditionella och det moderna. I varje del av processen, från omhändertagandet av vinrankorna till skörd och lagring, finns ett medvetet ställningstagande.

I vinkällaren får saker ta sin tid. Tanninerna får extrahera långsamt och varje vin får den tid på sig att mogna som just det behöver. Kunskapen om de olika vinrankornas behov och druvornas mognad är lika högt värderad som tekniska förbättringar och framsteg.

Bordeauxregionens mest typiska druvor

Det perfekta läge som odlingarna har innebär många fördelar när det kommer till att odla druvor. Till exempel innebär närheten till havet och floderna ett skydd mot för höga temperaturer. Här kan druvorna mogna fullt ut innan det är dags att skörda dem.

På Château Peychauds vinodlingar odlar de idag tre druvor som är mest typiska för Bordeauxregionen - Merlot, Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc.

Vinerna

Den unika sammansättningen av gårdens olika jordar ger vinerna dess vackra komplexitet och fruktighet. Förutom detta bidrar de enskilda druvorna med sin speciella karaktär. Merlot-druvan skänker vinet en rundhet i smaken. Cabernet Sauvignon ger vinet en elegant arom av röda och svarta frukter, lena tanniner och lagringspotential.

Slutligen tillför Cabernet Franc ytterligare utsökta toner av röda frukter.

Vinernas fylliga smaker njuter du bäst i vänners sällskap med en kötträtt eller tillsammans med smakrika ostar.