Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Château Moncets & Chambrun

(1)

Ekologiska viner från Bordeaux.
Château Moncets & Chambrun är vingårdar som ligger i Bordeaux regionen i Frankrike.

Vingårdarna Château Moncets & Chambrun ligger mellan Pomerol och Saint-Emilion i appellationen Lalande-de-Pomerol i franska Bordeaux-regionen. Området är främst känt för sina härliga röda viner.

Château de Moncets

Vingården Château de Moncets grundades 1770 och har fått sitt namn från General de Moncets som köpte den 1872. År 2012 renoverade de tidigare ägarna vinkällarna och slog ihop gården med en annan vingård kallad Château de Chambrun. Sedan dess har de arbetat med att utveckla både vinerna och designen på sina flaskor.

Château Chambrun

Familjen Cholet byggde vingården Château Chambrun mellan de två världskrigen. På den tiden hette gården Clos de Chambrun, ett namn det fått efter en av tomterna som hette Champ Brun eller "Det bruna fältet" på svenska. Godset tillhörde Jean-Philippe Janoueix fram tills 2007 då det såldes vidare. Det har förekommit ytterligare ägare sedan dess innan de nuvarande ägarna tog över vingården 2016. Château Chambrun är numera flaggskeppet av de två gårdarna och representerar en ny generation vinodlingar. En kul detalj är att den historiska symbolen tempelkorset fortfarande pryder flaskorna här.

De olika vinerna

Gården producerar olika röda viner gjorda på olika druvor; Château La Bastidette och Cuvée Le Bourg som är gjorda på 100 % Merlot, och Château Moncets Château de Chambrun som är gjorda på flera olika druvor. Men förutom de röda vinerna producerar de även ett torrt, ljust rosévin. Vinet är friskt och elegant med inslag av jordgubbar och hallon. Det har dessutom en liten touch av syrlighet.

Ekologisk vinodling

Gårdens nya ägare har under de senaste åren jobbat med att övergå till ekologisk odling och produktion. Det har tagit mycket tid men kommer att innebära att de kan skapa en bättre framtid för vingården. Tack vare att de har anlagt en damm i norra delen av vinodlingarna har de lyckats utöka faunans biologiska mångfald. Det betyder alltså att de har skapat ett eget ekosystem på gården.