Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Chateau Marsyas

(1)

Vinslott i libanesiska Bekaadalen. Alla druvor odlas ekologiskt och plockas för hand. Familjen Saade har odlat på den här platsen i generationer. 

Vinslott i Libanon

Château Marsays är beläget i Bekaadalen som är den främsta och mest kända vinproducerande regionen i Libanon. Cirka 80% av allt vin som produceras i Libanon kommer från Bekaadalen. Druvorna som används i vin från Château Marsays växer i den södra delen av dalen på en höjd av 900 meter över havet.

Ekologisk odling på familjegård 

Château Marsays innefattar cirka 55 hektar och alla viner är gjorda på druvor från egna odlingar. Allt sker ekologiskt och skördas för hand.

Odlar vin i både Libanon och Syrien

Château Marsays grundades av Johnny Saade under 60-talet på en plats där hans förfäder brukat jorden i generationer. Han hade tidigare jobbat med att utveckla sjöfart och annan transportverksamhet i Syrien, Libanon, Jordanien, Irak och Frankrike. Familjen har rötter både i Libanon och Syrien och de har därför odlingar i de båda länderna. 

Jordmånen består till stor del av kalksten

Jorden är röd och har spår av järn. Tillsammans med vita stenar bildas en jordmån bestående av lera och kalksten som är väl lämpad för vinstockar. Det är kalkstenen som ger den libanesiska terroiren dess speciella karaktär och som tillför något till varje druvsorts klassiska aromer. Merlot som normalt sätt smakar plommon och katrinplommon går här mot tryffel. Cassisdoften i cabernet sauvignon lutar åt toner av pion.