Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Château l'hermitage

(0)

Château l'Hermitage producerar Saint-Émilions finaste viner.
En mycket liten vingård i Saint-Émilion som producerar viner i världsklass.

År 1997 köpte familjen Gaboriaud-Bernard Château l'Hermitage. Därmed kom det att ingå bland de gårdar i området Saint-Émilion som odlar och producerar vin under vinproducenten Château Matras. På en mycket liten egendom som endast är fyra hektar stor odlar och producerar de vinerna som är Château Matras allra finaste, deras "tête de cuvée".

Vingården och landskapet

Regionen runt Saint-Émilion, som ligger nära Bordeaux, är känd över hela världen för kvaliteten på vinerna som är producerade här. Speciellt Saint-Émilion Grand Cru ställer högre krav på både druvor och tillverkningsprocess. Syftet med det här är att förbättra kvaliteten och att framhäva regionens finare viner ifrån de mer vardagliga vinerna.

Den speciella karaktären på druvorna och den höga kvaliteten på vinerna beror på de goda förutsättningarna för vinodling i landskapet. Jorden är rik på kalksten och läget i förhållande till havet har god inverkan på väder och klimat. Vinstockarna på Château l'Hermitage är i snitt 45 år gamla, vilket också ger karaktär till druvorna som är odlade här. Det ger vinet en fruktig fyllighet samtidigt som det finns möjlighet att låta vinet åldras.

Vinerna

Druvorna som odlas på Château l'Hermitage är i första hand av typen Merlot. Det är också den druva som är vanligast i området. De odlar dessutom andra druvor, som exempelvis Cabernet Franc. Druvorna blir skördade för hand när de har uppnått perfekt mognad. Efter skörd fermenteras druvorna först i stålfat, därefter får vinet mogna i nya ekfat i mellan 18 och 20 månader. Vinet blir varken filtrerat eller klarnat innan det buteljeras.

År 2003 fick Château l'Hermitage Saint-Émilion Grand Cru utmärkelse för att vara bland de 6 % bästa viner i världen. Det är också ett av de mest uppskattade och efterfrågade vinerna från det här området. Njut av detta vin tillsammans med lite kraftfullare mat, som till exempel grillat nötkött, lamm eller vilt.