Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Château les Ormes de Pez

(1)

Château Les Ormes-de-Pez betyder ungefär "slottet vid almarna i Pez" och är ett vinslott i Saint-Estèphe i vinregionen Bordeaux i Frankrike. Idag drivs den av Jean-Charles Cazes som tog över efter sin far Jean-Michel Cazes. Vinerna klassas som "Cru Bourgeois". 

Vart ligger Château Les Ormes-de-Pez?

Château Les Ormes-de-Pez, eller Château Ormes de Pez, (franska för Almarna i Pez) är en vingård i appellationen Saint-Estèphe i vinregionen Bordeaux i Frankrike, nära byn Pez. Vinet som produceras här klassificeras som ett av nio Cru Bourgeois (vilket är en kvalitetsstämpel för vin härifrån).

Hur gammalt är slottet Château Les Ormes-de-Pez?

Slottet och byggnaderna är från 1792. De byggdes efter uppdelningen och försäljningen av Château de Pez, till följd av den franska revolutionen.

Vilka har ägt Château Les Ormes-de-Pez?

Under 1800-talet ägdes det av Marcel Alibert, även ägare till Château Belgrave, tills det 1927 såldes till Société Civile du Haut Médoc. Finansiella problem tvingade gården att säljas vidare till Jean-Charles Cazes 1930, som sedan lämnade över det till sin son André Cazes.

Château Les Ormes-de-Pez idag

Idag ägs egendomen av familjen Cazes, som också äger Château Lynch-Bages. Innan källaren i Ormes-de-Pez moderniserades (1981) skedde vinifieringen under många år i Lynch-Bages. Efter en lång period under ledning av Jean-Michel Cazes, har han nu efterträtts av sin son Jean-Charles Cazes.