Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Château lagrange

(1)

Château La Grange är ett Grand Cru vin från Bordeaux.
Ett exklusivt rött vin med balans, kraft och precision - så beskriver den franska vingården i Saint-Julien vinet Château La Grange. 

Château La Grange är en vingård med anor flera hundra bakåt i tiden vilka producerar eleganta och klassiska Bordeauxviner. Tre typer av vin kommer därifrån, varav Château La Grange är det mest prestigefyllda och kända vinet.

Viner

Château La Grange

Château La Grange är ett välbalanserat vin gjort av druvorna Cabernet Sauvignon, Merlot and Petit Verdot. Som ungt är det kraftigt och livligt, medan det med åren sakta utvecklar en finstämd elegans. Smaken är aromatisk med inslag av svart vinbär, mörka körsbär med kryddiga och rökiga toner. Med åren utvecklar vinet en smak av ceder, lakrits och tobak, något som är typiskt för de bästa Saint-Julien-vinerna. Det är mjukt och ändå kraftfullt med sammetslena tanniner. Vinerna har även en stor lagringspotential.

Les Fiefs de Lagrange

Vingårdens "second wine" är från 1983. Det är ett ungt vin med elegans, djup och intensitet av Cabernet Sauvignon och lite Merlot. Smaken är aromatisk med inslag av röda bär och kryddor.

Les Arumes de Lagrange

Gårdens enda vita vin, som kom till 1996, är ett av Médocs första vita lagrat på fat. Druvorna är Sémillon och Sauvignon Blanc, vilket medför en frisk och energisk smak med inslag av citrus, tropiska frukter och persika.

Historia

Området Lagrange uppstod på 1600-talet genom en sammanslagning av två mindre enheter. Under 1800-talet upplevde Lagrange stora framgångar tack vare en ny teknik för dränering av jorden och konsten att tillsätta svavel för att bekämpa mögel. 1855 fick Château La Grange klassificeringen "Grand Cru" som står för en vingård av högre kvalitet. Därefter följde en mer medelmåttig period innan ett japanskt företag valde att investera i gården. Med hjälp av en stor budget kunde vingården och vinkällarna få nytt liv och snart var framgången ett faktum.

Tillverkning

Vinstockarna växer på sluttningar av grusblandad jord. Jorden skiljer sig åt på de olika platserna, vilket återspeglas i druvornas karaktär. Vinet jäser på ståltankar för att sedan lagras i ekfat.