Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Château la Verriere

(2)

Château la Verriere är en sexio hektar stor vingård i det vackra Bordeaux i Frankrike. Det är ett område som har varit känt för sina fantastiska viner sedan långt tillbaka och vingården är inget undantag. Alain Bessette, som är fjärde generationens ägare och vinmakare, blir dessutom nominerad till priset Talents de Bordeaux Supérieur varje år. Vinerna som blir producerade här har även de vunnit många utmärkelser.

Det ursprungliga Château la Verriere blev förstört av vinlus och det tog lång tid att hitta en ny plats. Först under 1980-talet var familjen redo att starta igen och har efter det utvecklat företaget till ett modernt vineri med stor respekt för miljön.

Vinernas och druvornas karaktärsdrag

Vinet som de är mest kända för är deras Château la Verriere Bordeaux Supérieur. Det är ett djuprött vin med en blandning av 85 % Merlot och 15 % Cabernet Sauvignon med en kryddig ton och smak av choklad och olika frukter.

Château la Verrieres vita vin är tillverkat av 100 % Sauvignon Blanc. Vinet har en ljusgul färg men trots den ljusa nyansen är aromerna fylliga med en mild syra och citruston. Smakerna utgörs av exotiska frukter och vit persika. Rosévinet är också ljust till färgen och ett klassiskt sommarvin med blommiga aromer och smak av exotiska frukter.

Mat som Château la Verriere passar bra till

Både Château la Verrieres röda vin och rosévinet bör bli serverat vid en temperatur på runt 16 - 20 grader. Har du en grillafton där du bjuder på lite olika rätter, kan du med fördel servera de här två vinerna. Det röda passar bra till köttet medan rosévinet kommer till sin rätt tillsammans med grillad fisk och grönsaker. Du kan också servera rosévinet som en aperitif innan maten.

Det vita vinet tjänar på att serveras något svalare, runt 8 - 12 grader. Vill du servera skaldjur eller någon finare fisk är Château la Verriere ett bra val. Vinet är också bra som sällskapsvin tillsammans med en ostbricka.