Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Château Franc Couplet

(0)

Högkvalitativa viner år efter år.
Enligt Château Franc Couplet är det personligt engagemang och en gedigen kunskap om varje steg av vinframställningen som ligger bakom deras framgång.

Vingården Château Franc Couplet har funnits i familjen Meynauds ägor under flera generationer och idag driver sonen Eric gården. 1995 tog den talangfulle vinmakaren över tyglarna för gården efter sin far så snart han hade slutfört sina oenologstudier. Egendomen började genast att växa och de ursprungliga 10 hektaren är idag över 100 hektar. Gården är mån om att alltid få ut det bästa från sina vinodlingar. Château Franc Couplet kan därför producera högkvalitativa viner, som ständigt belönas med nya medaljer.

Gården har även lyckats att år efter år uppnå sitt primära mål, vilket är att leverera ett vin som kunderna är nöjda med. Det är just det målet som fått vingården att växa. De värdesätter även miljön och gör allt för att minska sitt avtryck på miljön. Vinkällaren är energisnål och allt arbete på gården blir utfört så effektivt som möjligt. Enligt dem själva kan de framställa kvalitetsviner tack vare sättet de arbetar på och de gedigna kunskaper de har om vinframställning. Det kräver ett stort personligt engagemang att framställa kvalitetsviner, men de har även hjälp av Jean Louis Vinolo. Jean Louis är oenolog och en stor del av gårdens framgång.

Kort om vingården och terroiren

Vingården ligger i området Entre-Deux-Mers, på östra sidan av Bordeaux, i sydöstra Frankrike. Terroiren är utsökt och består mestadels av kalksten och lera. Château Franc Couplet besitter en gedigen kunskap om området och marken och kan därför välja de bästa druvorna för varje odling. Det innebär att de odlar en stor mängd olika druvor som Merlot, Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc när det gäller röda viner. För vita viner är det Sauvignon Blanc de odlar.

På Château Franc Couplet favoriserar vinmakarna en lång urlakning av druvorna. Det ger en djupare färg och ökar dessutom vinets struktur. Åldringen av vinet sker 50 % i ektunnor och 50 % i tunnor gjorda av rostfritt stål.