Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Château de Sales

(0)

Château de Sales är den största vingården i Pomerol i Bordeaux. Här görs klassiska viner som till huvudsak består av druvsorten merlot. Biologisk mångfald i vingården står här högt på agendan.

Största vingården i Pomerol

Château de Sales ligger i den nordvästra delen av appellationen Pomerol i Bordeaux. Med 47,6 hektar vinstockar av de 90 hektar som utgör appellationen är det den största vingården i Pomerol. Med undantag för tre hektar som gick förlorade under franska revolutionen är egendomens gränser desamma som på 1500-talet.

Med fokus på merlot

Merparten av vinstockarna är merlot (73%) som tillsammans med cabernet sauvignon (15%) och cabernet franc (12%) kommer till sin fulla rätt i en terroir av grus och värmehållande sand som också innehåller järnoxid. Planteringstätheten är i genomsnitt 5 900 vinstockar per hektar.

Biologisk mångfald i vingården

Château de Sales har High Environmental Value-certifiering (HVE) sedan 2020. Vinodlingsmetoderna integrerar och förbättrar den biologiska mångfalden genom totalförbud mot kemiskt ogräsbekämpningsmedel, samt sexuell förvirring mot druvbärsmal.