Château Cheval Blanc

(0)

Legendariskt vin från utkanten av Pomerol.

Château Cheval Blanc ligger i utkanten av Pomerol-appellationen och har varit i kommunen Saint-Emilion i över två århundraden.

Cheval Blanc grundades redan i mitten på 1800-talet och har drivits i över 150 år av endast två familjer. Vingården har endast bytt ägaren en gång vilket var år 1998, då Bernard Arnault och baron Albert Frère köpte den prestigefyllda egendomen. De två är stora vinkännare och gamla vänner, fokus ligger helt på att uppehålla och vårda det unika vinet som föddes här på 1800-talet.

Hanteringen av Cheval Blanc bygger på kontinuitet; alla egenskaper hos det legendariska Bordeaux-vinet har bevarats över tiden - dess terroir, druvsorter och stil - medan dess egenskaper fortsätter att förfinas och definiera sig själva.

De 39 hektar stora vingårdarna har ett generöst arv av de tre jordmåner som består av lera, grus och sandlera, som tillsammans bildar en rik mosaik. Till denna naturresurs läggs de unika planteringarna av druvsorter som är mycket ovanliga för den högra stranden. Sedan starten har Château Cheval Blanc planterats med mer än hälften Cabernet Franc (55%), Merlot (40%) och Cabernet Sauvignon (5%).