Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Château Brane-Cantenac

(1)

Château Cantemerles bär ett namn som härstammar från mannen som kallade sig för "Vinstockarnas Napoleon". Det här vinslottet i Margaux, i vinregionen Bordeaux, är klassat som nummer två på topplistan över kvalitetsvingårdar här. 

Château Brane-Cantenac är en vingård i appellationen Margaux i vinregionen Bordeaux i Frankrike.

Château Gorce blev till Château Brane-Cantenac

Vinet som produceras här klassificerades som en av femton Deuxièmes Crus (nummer två på topplistan över kvalitetsviner härifrån) i den ursprungliga officiella klassificeringen av Bordeaux-vin från 1855. Vinslottet var tidigare känt under namnet Château Gorce vars vin såldes till höga priser och listades även som en andra cru i klassificeringar före 1855.

Vinstockarnas Napoleon

Baron Hector de Branne, även kallad "vinstockarnas Napoléon", köpte vingården 1833 och namngav egendomen efter sig själv. Baronen hade tidigare även ägt marken som idag är kultvingården Château Mouton Rothschild. Baronens totala hängivenhet till vingården gjorde att vinet uppskattades vara det finaste som producerades i Cantenac.

I början av 1900-talet förlorade vingården mycket av sitt rykte, och 1922 förvärvades den av familjen Lurton. År 1992 övergick kontrollen till Lucien Lurtons son, Henri Lurton.