Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Château Barade

(1)

En fransk vinproducent i östra delarna av Bordeaux.
Familjeföretaget Château Barade tillverkar omkring 250 000 vinflaskor årligen. De producerar främst AOC Bordeaux men även vita viner. 

Château Barade är en vingård som ligger i Bossugan, i den franska regionen Entre-deux-Mers, strax öster om Bordeaux. Vingården grundades år 1956 av Mr. Caillard. Barnbarnet till Caillard, M. Philippe Dard, tog sedan över släktens egendom och bildade det nuvarande företaget tillsammans med sin son, M. Laurent Dard, år 1992. Det är fortsatt denna konstellation som ansvarar över vingårdens drift och produktion.

Från början utgjorde vingården en yta på 5 hektar, men idag har vinodlingarna expanderat och upptar hela 35 hektar. De har numera en modern vingård där de producerar omkring 250 000 vinflaskor om året. Deras vinproduktion är dock fortfarande av traditionell art. Château Barade använder sig av låga temperaturer vid fermenteringen, vilket gör att vinet behåller den fruktiga smaken.

Entre-deux-Mers

Druvor som växer i regionen Entre-deux-Mers har en speciell karaktär. Det sägs att det går att tydligt märka skillnad på viner tillverkade av druvor som odlats i olika delar kring Bordeaux. Just Entre-deux-Mers är ett landområde omgivet av de två floderna Garonne och Dordogne. Här är klimatet milt, vilket är en fördel för vinodlingarna.

Tack vare jordmånen, som främst består av lera och kalksten, passar området väl till odling av bland annat druvor som Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Muscadelle, Sémillion, Sauvignon Blanc samt Ugniblanc och Sauvignon Gris.

Château Barades odlingar har även en jordmån av grus, vilket är ovanligt i det här landområdet. Det gynnar vissa sorters druvor som trivs bättre i grusjordar.

AOC Bordeaux

I det område som vinproducenten finns håller till i tillverkas mycket Bordeaux AC samt Bordeaux Supérieur AC. Här finns även appellation för de vita vinerna av exempelvis Sémillion och Sauvignon Blanc. Just Château Barade är mest kända för sin AOC Bordeaux. Det är ett kraftigt vin med en fruktig arom av röda frukter. Samtidigt har det en djupröd färg och passar utmärkt till ost, rött kött och charkuterier.