Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Taittinger

(0)

Familjen Taittinger har förvaltat champagnehuset i nästan ett helt sekel. Strävan har alltid varit att skapa chamapgne utöver de vanliga. Att ha sitt efternamn på en flaska ställer stora krav.

Vad är Taittinger?

Taittinger är inte bara en flaska champagne, det är en historia av passion, kvalitet och en unik terroir. Det är en av de mest framstående champagnehusen, känt för sin elegans och finess. 

Taittingers historia

Historien om Taittinger är en resa genom tiden, där tradition och innovation möts. Grundat på 1930-talet av Pierre Taittinger, har champagnehuset vuxit och blomstrat i hjärtat av Champagne-regionen i Frankrike. Genom generationer har familjen Taittinger odlat och utvecklat sitt hantverk, vilket resulterat i exceptionella champagner som världen idag hyllar.

Varifrån kommer Taittinger?

Champagne Taittinger har sitt ursprung i den historiska regionen Champagne i Frankrike. Med vingårdar som ligger i några av de mest privilegierade lägena i området, har de ett unikt läge för att skapa champagner med distinkt karaktär och kvalitet. Regionens kalkstensjord och klimat bidrar till de druvor som blir till Taittingers uppskattade champagner.

Vad gör Taittinger för champagne?

Taittinger skapar champagne med stor respekt för tradition samtidigt som de inte räds för innovation. De använder en hög andel Chardonnay i sina blandningar, vilket ger en ljus, fräsch och elegant stil. Med tålamod och noggrannhet låter de sina champagner mogna längre än många andra hus, vilket ger ytterligare djup och komplexitet.

Hur smakar champagne från Taittinger?

Champagne från Taittinger kännetecknas av sin renhet, balans och ljusa fruktighet. Du kan förvänta dig en symfoni av fina bubblor, blommiga toner, och en antydan av brioche och citrus. Deras champagner är både uppfriskande och rika, med en smak som stannar kvar länge på tungan.

Hur uttalas Taittinger?

Att uttala Taittinger korrekt kan vara en konst i sig. Det uttalas ""Teh-tan-che"". Tänk dig att du sitter på en uteservering i Champagne och beställer en flaska med perfekt fransk accent.

Vilken mat passar till champagne från Taittinger?

Champagne från Taittinger är en mångsidig partner till många rätter. Den fungerar utmärkt som en aperitif, men kan också ackompanjera allt från skaldjur och fisk till lätta fågelrätter och till och med milda ostar. För en oförglömlig upplevelse, prova att matcha en Taittinger med en delikat rätt och låt de harmoniska smakerna dansa tillsammans.

Människorna bakom det stora namnet Taittinger

Pierre Emmanuel Taittinger

Pierre Emmanuel Taittinger har förkroppsligat sitt engagemang i 40 år, och idag delar han det med sin son, Clovis och hans dotter Vitalie, som båda arbetar bredvid Pierre i den dagliga driften av champagnehuset. Tillsammans skapar de en mycket sammansvetsad och kompletterande familjetrio.

Clovis Taittinger

Clovis följer den väg som Taittinger har stakat ut genom åren, i fotspåren av sin farbror Claude och hans far Pierre-Emmanuel.

Sedan han övertog ansvaret för Export Management 2007 har Clovis Taittinger fokuserat på att utveckla den internationella försäljningen, drivet av en äkta kärlek till familjens champagnehus. Som en enastående ambassadör, både kreativ och nyfiken, söker han ständigt efter nya prestigefyllda partnerskap runt om i världen. Det är tack vare hans ambition och passion som Taittinger sedan 2014 har blivit den officiella champagnen för världens största idrottsevenemang, nämligen fotbolls-VM.

Vitalie Taittinger

Under de senaste 10 åren i sin roll som konstnärlig marknadschef har Vitalie Taittinger satt prägel på den unika stilen hos Taittinger champagne.

Precis som sin far delar Vitalie intresset för konstnärligt skapande och för värderingarna - öppenhet och nyfikenhet. Detta kombineras med en önskan om att njuta av nuet utan att oroa sig för morgondagen. För att uppnå detta har den hårt arbetande Vitalie, älskaren av god mat målmedvetet eftersträvat de vardagliga stunderna av glädje och med devisen "Så fort du bestämmer dig för att leva ditt liv varje dag till fullo kommer varje dag snabbt att bli mer speciell och meningsfull"

Pierre Emmanuel Taittinger

Pierre-Emmanuel Taittinger är en ivrig ambassadör för regionen Champagne och dess historia samt hans eget inflytande. Han är inte intresserad av utmärkelser eller makt, utan som han uttrycker det: "Vi odlar vinstockar, inte egon på Taittinger". Pierre Emmanuel Taittinger, en målmedveten kännare, hedonist och humanist, köpte framgångsrikt tillbaka sin familjs företag från Starwood Group efter att de köpte ut verksamheten året innan.

Att vinna tillbaka verksamheten var en plikthandling, utförd i en anda av familjestolthet. Han är omgiven av en ung, passionerad grupp yrkesverksamma, som arbetar nära varandra som väktare av Taittinger och allt som det representerar och inspirerar.