Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Caviro S.C.A

(0)

Caviro S.C.A. startade sin verksamhet år 1966 i den vackra italienska regionen Emilia-Romagna. Det är idag också det största kooperativet och vinmakeriet i Italien. De har mottagit fler än 700 utmärkelser och priser under de senaste åren. Bland annat Best Italian Wines, Mundus Vini och Wine Spectator.

Kooperativet Caviro S.C.A. fokuserar mycket på miljön. Det går nämligen inte att bedriva vinodling och vinproduktion långsiktigt, utan att i tillägg ha naturen och ekologisk hållbarhet som fokus. Deras målsättning och arbetssätt innebär därför att de verkar för både ekonomisk och social hållbarhet.

Vinerna och druvornas karaktärsdrag

Det är 27 vinerier som är medlemmar i Caviro S.C.A. Det innebär också ett stort utbud av producerade viner. I Emilia-Romagna är det främst den välkända druvan Sangiovese som blir odlad för de röda vinerna.

Terre Forti Chianti är ett typiskt Sangiovese-vin från Caviro S.C.A. Det har en djup rubinröd färg och den karaktäristiska smaken av bland annat bär och viol som kommer från den här druvan. Sangiovese kan också ofta ha toner av örter och är känd för sin rika smak av frukt.

Hur du bör avnjuta vinerna

När det kommer till röda viner bör du servera ett Sangiovese-vin från Caviro S.C.A. något svalare än vad som brukar rekommenderas. Med tanke på de rika och komplexa smakerna och lakritstonen gör sig vinerna bäst runt 16 till 17 grader.

De vita vinerna passar med sin rika men fruktiga arom bäst att dricka något avkylda. Många av de vita vinerna fungerar inte bara som måltidsdryck, utan också mycket bra som sällskapsvin under varma sommarkvällar på uteplatsen.

Det mousserande Brincos White överraskar stort med sin runda balanserade smak och ihållande bubblor. Vinet har en mycket framträdande smak av citrus och passar därför ypperligt för lite festligare tillfällen. Brincos finns även som rosé med en fräsch ton av hallon och jordgubbar.