Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Castillo De Aresan

(2)

En exceptionell 200-hektar stor ekologisk vingård på en höjd av 750 meter över havet i hjärtat av Castilla-La Mancha.

I juli 2017 förvärvades egendomen Castillo De Aresan av den franska innovativa gruppen Les Grands Chais, den största vinproducenten i Europa, ledande inom exporten av framförallt franska viner men även av högkvalitativa viner från fler spännande vinläder som här med den höghöjdsodlade vingården Castillo De Aresan i Spanien.

Med ambitionen att skapa viner av högsta kvalitet uttrycker Castillo De Aresan stor respekt för miljön, liksom en total beundran för det mancheganska terroiret och de har ett stark engagemang för grunderna i fransk vinteknik, vilket känns igen i de svala vinerna.

Ekologisk vinodling

Förutom att ha den senaste vinteknologin till sitt förfogande har Castillo Aresán en helt nyrenoverad vinkällare och en park med 800 franska ekfat, vilket möjliggör exceptionella aromer och smaker i de ekologiska vinerna. Ett team av vinmakare med internationell erfarenhet ansvarar för dess skötsel.

Druvsorter

85% av vingårdens planteringar består av de blå druvsorterna tempranillo, petit verdot och cabernet sauvignon blanc. Restrande 15% är planterat med de gröna druvorna chardonnay, verdejo och sauvignon blanc.