Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Casella Family Brands

(0)

Njut av livet med viner från Australien!
Casella Family Brands är Australiens största familjeägda vinproducent grundad 1969, och skapar viner tänkta att delas med familj och vänner. 

Casella Family Brands är Australiens största familjeägda vinproducent, grundad av Filippo och Maria Casella 1969. Ambitionen är att skapa högkvalitativa lättdruckna viner för dig som vill njuta av livet tillsammans med vänner och familj.

Med drömmar från Sicilien

1957 utvandrar paret Casella till Australien från Sicilien. Deras dröm är att bygga upp en framgångsrik vingård där familjen även har möjlighet arbeta tillsammans. De slår sig ner i Griffith, New South Wales och börjar odla druvor som de säljer till de lokala vinmakarna. 1969 producerar man sitt egna första vin, och vingården är därmed född. Deras son John Casella börjar i mitten av 90-talet att förverkliga sin vision om att tillverka lättdruckna, prisvärda viner som samtidigt håller konsekvent hög klass och smak.

En äkta framgångssaga

John Casella börjar utveckla viner under varumärket [yellow tail], och 2001 exporterar man de första leveranserna till USA. Ambitionen är att sälja 25 000 lådor, men under de första 13 månaderna når man en försäljning av över 1 miljon lådor! [yellow tail] är idag ett av världens mest kända viner. Vinet finns i över 50 länder och har fått flera utmärkelser, bland annat den eftertraktade Jimmy Watson Memorial Trophy samt Stodart Trophy 2003.

Råvaror och hantverk

Casella Family Brands filosofi är att det bästa vinet skapas genom den perfekta kombinationen mellan australienska druvor av högsta kvalitet och ett hantverksmässigt vinskapande. Idag hittar man flera av Australiens främsta vinhus under varumärket, bland annat Peter Lehmann Wines, Brand’s Laira och Atmata som tillverkar 100% organiskt certifierade viner.

Fyra grundpelare

Casella Family Brands verksamhet är uppbyggd på fyra grundpelare: entreprenörskap, vi-känsla, gemenskap och ansvarstagande. Detta är ett företag som strävar efter ständigt hitta nya innovativa, lösningar och en kontinuerlig utveckling. Och familjekänslan är fortfarande stark. Sina medarbetare och samarbetspartners behandlar man som vore de en självklar del av Casella-familjen.