Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Cantine settesoli

(0)

Socialt ansvar, hållbar vinproduktion och gemenskap är Cantine Settesoli's ledord. De vill göra viner som ger ett högt värde för pengarna med respekt för naturen. 

Cantine Settesoli grundades 1958 i Menfi på soliga Sicilien. I dag består Cantine Settesoli av 200  små, hängivna vinodlare som tillsammans odlar 6000 hektar mark. Det motsvarar 7 procent av vingårdarna på Sicilien. Kooperativet uppskattar värdet av en stark gemenskap och har ett starkt fokus på socialt ansvar. De intresserar sig för den senaste forskningen och är engagerade i hållbar vinproduktion och ekologi.

Med 300 soldagar per år och svala vindar från Medelhavet når druvorna optimal mognad samtidigt som de behåller sin friskhet och smak. Detta är en av hemligheterna bakom Siciliens kvalitetsviner. Cantine Settesoli fokuserar på att göra vin med högt värde för pengarna och har flera gånger tilldelats de eftertraktade 3-glasen av Gambero Rosso.

Cantine Settesoli är ett globalt och innovativt företag som investerar i framtiden genom att ta hand om sina vingårdar på ett respektfullt sätt. De är den första italienska vingård som har certifierat insynen i hela sin produktionskedja. Hållbarhet ligger i deras DNA och de tror att de tillsammans med andra vinproducenter kan skapa vin av högsta kvalitet genom att integrera hållbarhet i hela produktionen.