Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Bushmill´s

(1)

Bushmill's är ett irländskt whiskymärke med anor från 1608, vilket gör det till ett av världens äldsta destillerier som fortfarande är i drift.

Bushmill's historia

Bushmill's historia sträcker sig tillbaka till 1608 när kung James I beviljade Sir Thomas Phillips tillstånd att destillera whiskey i området runt floden Bush i grevskapet Antrim på Nordirland. Destilleriet har varit i kontinuerlig drift sedan dess, med undantag för en kort period under andra världskriget.

Varifrån kommer Bushmill's?

Bushmill's destilleri ligger i byn Bushmill's i grevskapet Antrim på Nordirlands nordkust. Destilleriet använder vatten från Saint Columb's Rill, en biflod till floden Bush, i produktionen av sin whiskey. Den omgivande regionen är känd för sin vackra natur och sitt rika kulturarv.

Hur smakar whiskey från Bushmill's?

Bushmill's producerar en rad olika whiskey. Whiskeyn kännetecknas av en mjuk och len stil med inslag av vanilj, honung och frukt från den trippeldestillerade maltwhiskeyn och lagringen på bourbonfat. Sherryfatslagringen tillför toner av russin, nötter och kryddor. Bushmill's whiskey har en välbalanserad och lättillgänglig smak som passar både nya och erfarna whiskeyentusiaster.