Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Boekenhoutskloof

(1)

Ravin-vin från Sydafrika inspirerat av rhônedalens slanka syrah.
På Boekenhoutskloof har det gjorts vin sedan sent 1700-tal och i dalen växer vinrankorna tillsammans med träd och blommor som har sitt ursprung här. Vinmakaren heter Marc Kent men det är inte han som är gårdens superhjälte.

Boekenhoutskloof, säg det tio gånger på rad efter att ha druckit ett par glas sydafrikansk syrah.

Marc Kent byter inte om i en telefonkiosk, han gör vin

Boekenhoutskloof betyder "Boekenhout-ravinen" och är en vingård med anor från 1776. Här, i Franschhoek-dalen, norr om Stellenbosch gör Marc Kent och hans team idag vin på internationella druvsorter med fokus på syrah.

Stilen liknar ofta den i Rhônedalen i Frankrike och målet är att göra vin av yttersta kvalitet på varje nivå och i varje detalj.

Dalen fick namn efter trädet alla möbelsnickare pratar om

Boekenhout är ett inhemskt träd som är mycket uppskattat för bland annat möbeltillverkning. I ravinen där vingården nu är belägen växer vinrankor sida vid sida med dessa träd och andra ursprungsväxter. Just nu pågår dessutom ett arbete för att bevara områdets unika biologiska mångfald genom att avlägsnande av invasiva främmande växter och återplantering av fridlysta och ovanliga växter med ursprung här.

Hon vakar över Boekenhoutskloof

Den här raska kvinnan (med mantel) är Boekenhoutskloofs superhjälte. Hon är avbild av en gammal silverstämpel från Godahoppsudden och håller fredens och hoppets duva i sin hand. Hon vakar över Boekenhoutskloof och representerar den inneboende kvalitet som vingården värderar högre än livet självt.

Utmaning antagen

< Boken-hauds-klof >, < Boken-hauds-klof >, < Boken-hauds-klof >, < Boken-hauds-klof >, < Boken-hauds-klof > …