Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Bodegas Viña Bujanda

(1)

Bodegas Viña Bujanda är ett familjeägt företag som startades 2009 av Pilar och Carlos Martínez Bujandar. Familjen har sin verksamhet i Oyón i norra Spanien. Det är även den plats där deras föräldrars farföräldrar för tre generationer sedan grundade den första vingården. Idag har familjen totalt strax över 127 hektar med vinodlingar som är utspridda på 28 olika jordlotter som framförallt ligger i Rioja Alavesa och Rioja Alta.

Gårdens klimat och jord

Eftersom deras vinodlingar är utspridda har varje jordlott ett eget mikroklimat med blandade jordkompositioner och med olika många soltimmar. Den ockrafärgade jorden med hög kalkhalt passar bra till bland annat druvan tempranillo. På andra jordlotter är jorden bördigare med högre järnhalt, vilket gör att druvan tempranillo ger fräschare, röda viner med mycket fyllighet.

Utbud hos Viña Bujanda

Hos Bodegas Viña Bujanda har familjen ett varierat utbud där fokus ligger på att utveckla Rioja-viner. Det är framförallt Crianza och Reserva som är basen för Riojas vinprofil på gården. Familjen tar även fram årets viner inom flera kategorier som röda viner, vita viner och rosé. När det kommer till druvor odlar de bara två sorter. Tempranillo är druvan som är basen för alla deras röda viner och druvan Viura är grunden för de vita vinerna gården producerar. Båda druvorna är bland de mest odlade i området där Bodegas Viña Bujanda ligger.

Hållbarhet och tradition styr

På Bodegas Viña Bujanda arbetar familjen med ett hållbart koncept och använder enbart organiskt material som gödsel på gårdarna. Familjen vill respektera traditionen och metoderna som deras förfäder använde när de grundade vingården. Det är givetvis utan att tumma på kvalitet eller smak på vinerna eftersom de blandar gamla metoder med ny, innovativ teknik. Det synds bland annat på många av flaskorna, där de använder en modern bild men med klassisk typografi för att märka vinerna.