Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Bodegas Teófilo Reyes

(3)

Ett av världens främsta röda viner.
Bodegas Teófilo Reyes viner är några av världens främsta röda, och satte Spanien på vinkartan. Med druvan Tempranillo gör man kryddiga och vällagrade viner

Teófilo Reyes är förmodligen den mest kända och framgångsrika vinmakaren från den spanska vinregionen Ribera del Duero. Reyes var en visionär, en man som hade en önskan om att producera vin med kvalitet och excellens. Tillsammans med sina två söner, Juanjo och Luís, grundade han Bodegas Reyes. Med den första skörden, "Teófilo Reyes Crianza 1994", bidrog vingården för första gången med ett spanskt vin i listan av världens tio bästa, i tidningen Wine Spectator. Teófilo dog emellertid den 25 maj 2016 vid 94 års ålder. Den nya ägaren, Pruden Zuazo Gaston, gav dock gården namnet "Teofilo Reyes", som en hyllning till Teófilos prestationer. Vinodlingen producerar vidare 270.000 flaskor rött vin per år. De använder sig även nästan uteslutande av Tempranillo-druvor.

Det här området har ett klimat som ligger lite mittemellan Medelhavet och det kontinentala. Skördeprocessen är dessutom helt manuell och vinframställningen utförs i rostfria tankar. Efter det följer urlakning och pressning. För att avrunda processen genomgår vinet en 16-månaders lagring i franska och amerikanska ekfat. Slutligen lagras vinet ytterligare åtta månader på flaska.

Vinerna

I regionen är druvan Tempranillo, även kallad Tinto Fino, kung. Många kallar den Spaniens nationaldruva. Bodegas Teófilo Reyes har hela 59 hektar av den. Det är en mycket viktig röd druvsort som har sitt ursprung i norra Spanien. Där blir den odlad i de norra och centrala delarna. Den har en låg syra och låg alkoholhalt, med subtila jordgubbs-, läder- och tobakstoner. Både syran är och kryddigheten är medelhög. Druvan reagerar dessutom mycket bra på ekfatslagring.

Bodegas Reyes Teófilo Reyes vinstil är klassisk och sammetslen. Vinerna kombinerar en mustig och sammetslen känsla med krispig frukt och en hög lagringspotential, vilket är unikt i regionen. De har en välstrukturerad blandning av fruktiga aromer med subtila inslag av trä. Smakerna är färska, med mjuka tanniner. Bland dess aromer förnimmer vi svarta frukter och kryddor. Det är ett köttigt och fylligt vin, som sticker ut för tanninernas sötma och ekfatens lätta inslag av vanilj.