Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Bodegas Sierra Salinas

(0)

Familjen Castañon öppnade sin vingård år 2006 efter att ha arbetat med förberedelserna för öppningen i fem år. Efter flera år av hårt arbete blev vingården år 2013 en av de sex vingårdarna som ingår i MGWines Groups. Bodegas Sierra Salinas ligger utanför Alicante i sydöstra Spanien. Gården består av 92 hektar mark och ligger 650 till 680 meter över havet. Det gör att du kan njuta av en fantastisk utsikt bland mandelträden, olivträden och vinodlingarna som finns på vingården. Vinproducenten erbjuder guidade turer för dig som vill besöka platsen och även provsmaka deras viner.

Vingårdar med fokus på innovation

Av marken använder familjen Castaño 52 hektar till odling av druvor varav den största delen, 42 hektar, blir använd till att odla druvan Monastrell. Andra druvor som blir odlade av vinproducenten är Cabernet Sauvignon, Alicante Bouschet och Petit Verdot.

Bodegas Sierra Salinas sticker ut på marknaden med sin tillverkningsprocess av vinerna. För det första har de byggt sina lokaler så att de kan använda sig av gravitationen från platsen istället för att behöva använda elektriska pumpar. Utöver det här har de även utrustat källarna i lokalerna med franska ekfat för att använda som värmeisolering, vilket ger speciella viner. Vinproducenten har också fokus på ekologisk vinodling samtidigt som de har lagt stort fokus på att utveckla ett modernt tillvägagångssätt men ändå kunna behålla det traditionella tankesättet.

Brett utbud av unika viner

I och med deras unika tillverkningsprocess kan de tillverka viner med hög kvalitet och enastående aromer. Idag har varumärket vin i komplexa smaker som upplevs som exklusiva. Umbrien, Mira Salinas, MO Salinas Monastrell, Puerto Salinas tinto och Salinas 1237 är de röda vinerna som varumärket erbjuder. Dessutom har Sierra Salinas även ett vitt vin vid namn MO Blanco. Det är ett fruktigt vitt vin med smak av citrus och tropiska frukter.