Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Bodegas Pago de Larrainzar

(0)

Bodegas Pago de Larrainzar är ett nytt vinhus med lång historia.
Legendariska Bodegas Pago de Larrainzar är en fantastisk gård att besöka. Bland fontäner, blommor och vinrankor möter passionen för vin kärleken till området.

Det här legendariska vinhuset återinrättades på 2000-talet. Detta på samma gård som förfadern hade köpt av munkarna i ett närliggande kloster i slutet av 1800-talet. Efter en lång paus hade familjen alltså bestämt sig för att återgå till vinproduktion, något den stora släkten verkligen brinner för.

Passion för viner och passion för området

I Navarra i norra Spanien, ligger den här rustika och frodiga vingården, över 500 meter över havet. Skogsområden med riktigt gamla träd, en medeltida mur, vackra planteringar och fontäner och dammar präglar omgivningen. Familjens passion för viner är stark, men de brinner även för hållbar odling och för det unika området de bor i.

Jästen är inhemsk och företagarna samarbetar med lokala förmågor för att stötta både turism och lokal produktion. Genom den respektfulla inställningen till naturen, jobbar de hållbart och mycket miljövänligt. Uppsamlat regnvatten går vid behov till droppvattning, medan den steniga jordmånen ser till att dräneringen är utmärkt. Grannar och lokala vinproducenter tar gärna emot överblivet material eller druvor. Passionen för området i kombination med ingenjörskunskaper och moderna analysmetoder ger själfulla viner med autentiska smaker.

Gården och familjen

Samtidigt som vinrankorna ger klasar efter klasar med druvor och stora tunnor med vin ligger lagrade i källaren, odlar familjen även grönsaker för eget behov. Det är tydligt att familjen är viktig och det delade intresset för vin är grund till många livliga diskussioner. Gården är ändå främst till för att vara en trivsam plats där historiens vingslag får komma fram. Bodegas Pago de Larrainzar odlar druvor med själ. Därmed ska både gårdens unika historia och området med sina lokala förmågor och produkter komma till uttryck i de färdiga produkterna.

Femte generationen odlare driver idag gården. Målsättningen är att barn och barnbarn ska dela kärleken till området. Dessutom strävar de efter att kärleken till ett gott hantverk alltid få leva kvar. Den strävan går i hand med att vinhuset ska kunna fortsätta producera sina spännande vinsorter med stort djup och starka värderingar.