Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Bodegas Enrique Mendoza

(0)

Det autentiska familjeföretaget.
Här på Spaniens östkust odlar man vindruvor på höga höjder. Bodegas Enrique Mendoza tummar inte på principer. Naturvänligt, kvalitativt och äkta ska det vara!

Upp till 640 meter över havet ligger de vingårdar som hör till Bodegas Enrique Mendoza. Den första gården tog Enrique själv över redan på 70-talet, även om företaget kom till först år 1989. Idag är det Enriques söner José och Julián som driver företaget enligt faderns ekologiska principer. 

Familjära vingårdar

Familjära och autentiska, så beskriver många vingårdarna högt ovanför havet längs Spaniens kust. Här växer vindruvorna naturligt utan kemiska bekämpningsmedel och grundaren själv deltar ibland i guidade turer och vinprovningar. Att besöka en vingård är alltid en speciell upplevelse och här får du information om odling och tillverkning såväl som familjens spännande historia. 

Kvalitet vinner över kvantitet och odlarna fokuserar på internationella druvsorter. Chardonnay och Pinot noir är två av de största som växer här. Bodegas Enrique Mendoza satsar på ekologiska metoder och skulle kanske också få kalla sina viner ekologiska ifall ett certifikat hade intresserat. 

Passion för vin

Efter att företaget blev till köpte Mendoza upp mera mark för att kunna utöka verksamheten. Starten skedde i den lilla staden Alfàs del Pi strax nordost om Alicante. De områden som sedan fick ge plats för flera odlingar ligger också i provinsens nordöstra delar. 

Vinframställningen sker ändå på ursprungsplatsen, i den lilla staden där allt började. Även om fadern bevisligen fortfarande intresserar sig för verksamheten är det alltså idag sönerna som tagit över. Också sönerna har naturligtvis anammat de ekologiska principerna för odlingen. Samtidigt är de framåtsträvande och moderna. Du kan hitta riktigt spännande viner härifrån. En gemensam faktor är att det är äkta och ärliga i både smak och framställning. 

Klimatet gör att man kan skörda ännu i december. Sena skördar ger söta druvor, som hunnit lapa sol och sötma intill Medelhavets salta vatten. Vinerna är kända för sin kvalitet och för vinmakarnas unika fingertoppskänsla. Bodegas Enrique Mendoza är en vinproducent som håller sina starka värderingar kring både odlingsmetoder och vintillverkning.