Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Bodegas Antonio Candela

(1)

Kvalitativa viner från Barahonda i Spanien.
Bodegas Antonio Candela, vingården har genomgått en rad förändringar under årens lopp sedan 1925. Läs mer om dessa förändringar och hur de har påverkat vinet.

Bodegan består egentligen av två bodegor. Bodegas Antonio Candela och Bodega Barahonda. Det hela började 1925 när Antonio Candela Garcia startade Bodegas Antonio Candela. När de startade sin vinframställningen framställde vingården enbart vin på sina egenodlade druvor. Men någon gång under 40-talet började de även köpa in druvor från andra gårdar runt om i Spanien. På den tiden hette vinet Antonio Candela Poveda, namngivet efter grundarens äldsta son. 1996 övergick företaget till att vara ett aktiebolag och går numera under namnet Antonio Candela e Hijos.

Utvecklingen på Bodegas Antonio Candela e Hijos

Under årens lopp har inte bara vinframställningen blivit bättre, utan de har även renoverat och expanderat vingården. Vingården, som har ett gott rykte, fick allt fler vinbeställningar, vilket ledde till utbyggnaden av gården. Under samma tid som trycket från kunderna ökade övergick gården från att tidigare ha handplockat druvorna till full automatisering för att hinna med leveranserna. Trots att de idag skördar druvorna per automatik sker urvalet av druvor på samma noggranna sätt som tidigare. Även lagringsutrymmet på gården har fått sig ett upplyft och idag lagras allt vin i ståltunnor.

Numera är det andra och tredje generationen som både övervakar och driver vingården. De äger redan två vingårdar, men planer finns på att bygga en tredje. Den sista skulle i så fall anläggas i närheten av de andra två. Det Skulle innebära att det i så fall kommer att finnas en större variation av druvor, men kvaliteten förblir samma eller högre än på de andra gårdarna.

Ekologisk odling

Vinodlingarna har en speciell form men trots det passar de perfekt in i det övriga landskapet. Gården är byggd av traditionella material och är omringad av vinodlingarna som även försett gården med byggmaterialet. Allt på gården är ekologiskt odlat och besöker du gården kan du förutom att prova alla deras underbara viner, även lära dig om hur de framställer vinet.