Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Bodega Sommos

(0)

Hjärtat av den spanska regionen Somontano.
Bodegas Sommos är kända för deras moderna vinproduktioner, men de har även en lång historia och en stark vinkultur som lockar vinälskare över hela världen.

Allmän information

Bodegas Sommos är en av Spaniens modernaste vingårdar. De har runt 355 hektar mark som producerar vin för vinälskare över hela världen. Sedan dess uppkomst så har Bodegas Sommos fått ett rykte om sig för att skapa högklassiga viner och för att ha en stark vinkultur. Vingården är lokaliserad söder om Pyrenéerna med vanlig fastlandstemperatur som har stora skillnader mellan natt och dag. Dett gör att druvorna kan mogna under den varma solen medan man skördar dem under den svalkande natten för att stärka deras fruktiga smak.

Geografi

Bodegas Sommos är lokaliserad i centrum av staden Barbastro. Den ligger i Somotano, en region i Spanien som sedan 1984 har tillägnas att producera vin. Namnet Somotano betyder "under berget" och beskriver området väl då regionen ligger precis vid bergskedjan. Regionen är därför uppdelad i de bergiga områdena i norr och till slätterna i söder. Alcanadre floden delar upp regionen till de två områdena, Somontano de Huesca i väst och Somontano de Barbastro in öst. Regionens mörka lera är inte speciellt bördig men den är perfekt för vingårdarnas maskiner som tillåter att jorden kan få mer vätska och näring.

Historia

Man har odlat druvor i Somontano regionen sedan antiken. Man tror att de startade vingårdar runt 200 år före Kristus när byarna påverkades av romarnas inflytande. Romarna introducerade avancerade tekniker för vinproduktion. Under medeltiden så var hela regionen fylld men vingårdar som översågs av kloster.

Arkitektur och funktionalitet

Huvudbyggnaden har en futuristisk arkitektur som är formad som en rad kuber. Vingården är utrustad med moderna redskap som ska begränsa skadan som kan hända med traditionella verktyg som pumpar och tunnor. Bodegas Sommos har även intelligenta robotar som fyller och tömmer tunnor för att underlätta arbetet på gården. Robotarna är även de som skördar druvorna under septembermånaden för att sedan lagra dem för vinproduktion. Byggnaden reflekterar Bodegas Sommos ambition om att alltid skapa moderna viner som passar nutidens människor, inte bara traditionella vinälskare.