Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Bodega Alter Ego

(0)

Upptäck spanska viner från Jumilla.
Bodega Alter Ego ligger nära staden Jumilla i vinområdet Murcia i Spanien. Här producerar de moderna viner gjorda i huvudsak på druvan Monastrell. 

Santos Ortiz från Spanien och Iona Paunescu från Rumänien producerade 2011 sitt allra första vin som de valde att kalla Talent. Ingen av dem hade tidigare arbetat med viner men deras passion och talang för att skapa viner, samt deras kunskaper i försäljning och marknadsföring blev ett vinnande koncept. De byggde sin vingård "från taket och ner" och tanken vare enkel; att uppnå en balans mellan kvalitet, pris och varumärke. Bara två år senare var succén ett faktum och deras vin såldes då i över 30 länder.

Vision

Bodega Alter Ego, med sina 35 hektar odlingar, ligger bara några kilometer från den historiska staden Jumilla i provinsen Murcia i Spanien. Grundarna blev direkt förälskade i platsen när de såg den. Den ligger högt omgiven av ett vackert landskap och med flera vingårdar runt omkring. På gården odlar de mest inhemska druvsorter som till exempel Monastrell. Santos och Iona är dessutom fascinerade av just kombinationen mellan jorden och druvan. Under tio år har vinmakarna ägnat sig åt att hitta de bästa vingårdarna och odla de bästa druvorna. Varje flaska vin bär därför med sig tre principer som vingården grundades på: Ego, Talento och Infinito.

Ego: begreppet jag
Talento: Förmågan att utföra och klara en uppgift
Infinito: Kraften att drömma utan gränser

Dessa tre ord har också gett namn åt deras viner.

Vinframställningen

För att säkerställa den bästa processen för vinframställningen letar de ständigt efter bästa tillgängliga teknik. Anläggningen har därför den senaste utrustningen för att produktionen ska bli så bra och effektiv som möjligt. Bodega Alter Ego kombinerar här traditionella metoder med modern teknik. Druvorna jäser separat i stora ståltankar med en kapacitet på mellan 4 000 och 12 000 kg. Bodega Alter Egos vision innebär att inte spara på några detaljer och att leverera viner med jämn kvalitet. Det gäller både viner som du kan dricka direkt och viner som du kan lagra.