Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Boas quintas

(0)

Boas Quintas gör särpräglade viner från hela Portugal.
Med sitt ursprung i regionen Dão har Boas Quintas utvecklats till en vinproducent som lyfter fram det unika i olika portugisiska vinregioner.

Vingården Boas Quintas började som en familjebaserad vinproducent i regionen Dão. Ägaren Nuno Cancela de Abreu och hans familj har framställt vin i över 130 år. Han föddes på en vingård i regionen och valde att gå in sin familjs fotspår och börja med vinproduktion. 2010 utökade Boas Quintas sin verksamheten från ett familjejordbruk till att bli en stor vinproducent som gör viner från olika regioner i Portugal. Idag ingår således även viner från regionerna Bucelas, Peninsula de Setúbal, Alentejo, Porto och Douro i deras utbud.

Viner från olika regioner

Boas Quintas idé är att utnyttja det potentialen i varje region. Det handlar om vikten av mångfald och att lyfta fram de olika vinernas exklusiva egenart. Därför menar ägaren Nuno Cancela de Abreu att det är viktigt att respektera varje terroirs unika identitet. På grund av det strävar han efter att skapa viner av hög kvalitet som går att särskilja och som har en tydlig personlighet.

Boas Quitas utbud representerar viner av skiftande karaktär. Från Dão kommer viner med personlighet och elegans. I regionen Porto dominerar betagande och generösa viner medan vinerna från Douro är komplexa och välstrukturerade. Längre söder ut ändrar vinerna karaktär ytterligare till friska och fruktiga viner från Bucelas, kryddiga och mjuka viner från Alentejo samt aromatiska och beständiga viner från Setúbal.

Jordnära

Förankringen i norra Portugal och i den lokala jordmånen dominerar dock fortfarande Boas Quitas. Följaktligen är ett respektfullt förhållningssätt till naturen viktigt för dem i processen att tillverka viner av hög kvalitet och även att denna produktion sker på ett hållbart sätt. De lägger därför stor vikt vid att värna om biodiversitet och ekologisk mångfald.

För Boas Quintas innebär det bland annat om att använda traditionella druvsorter, bidra till hälsosamma jordar genom naturlig gödning och erosionsbekämpning, följa naturliga kretslopp, stimulera pollinering och använda naturlig skadedjursbekämpning.