Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Blue pyrenees estate wines

(0)

Blue Pyrenees Estate Wines - prisbelönta viner från Australien.
Letar du efter ett modernt australienskt vin från någon av deras svala vinregioner? Blue Pyrenees Estate Wines ligger i Viktorianska Pyrenéerna.

Kvalitetsviner från Victoria

Blue Pyrenees Estate Wines är framförallt känt för sina röda viner som Cabernet Sauvignon, Shiraz och Merlot Shiraz. Vingården har flera olika mikroklimat, vilket bidrar till att de kan producera viner med finess och komplexitet. Att skydda den unika miljön är viktigt för vinmakaren, som ständigt introducerar nya program och metoder för att minska vingårdens koldioxidavtryck. Vingården Blue Pyrenees Estate ligger i Avoca, som är känd för sin betydelse under guldrushen i mitten av 1800-talet.

Solsken och varma havsvindar

Den franska välkända producenten av konjak, Rémy Martin, insåg att marken och klimatet i de viktorianska Pyrenéerna skulle passa för att producera viner. Klimatet är tillräckligt varmt och soligt för att producera viner med fin fyllighet. Dessutom är det samtidigt svalt i området, vilket gör vinerna från regionen livliga och eleganta. Vingården gick från början under namnet Château Remy, men har varit Blue Pyrenees Estate sedan 1982. En grupp affärsmän från Sydney köpte vingården 2002, och idag leder vinmakaren Andrew Koerner teamet på vingården. Alla företagets viner produceras på vingården och flera av deras viner är dessutom prisbelönta och uppskattade runt om i världen.

Sval klimatodling

Vinregionen i viktorianska Pyrenéerna delar kanske inte så många likheter med bergskedjan i sydvästra Europa, men de pittoreska kullarna påminner faktiskt lite om Pyrenéerna. En rad olika eukalyptusträd växer i regionen där barken skiftar i blått när du ser dem under soliga dagar. Etiketten på vinflaskorna har en vacker blå färg som är inspirerad av det skimrande blå ljuset från eukalyptusträden.

Unikt vin och en god matupplevelse

Blue Pyrenees Estate Wines lagrar sina röda viner på nya franska ekfat. Vinerna är lagrade i 22 månader, vilket resulterar i komplexa viner med fylliga smaker av bland annat kryddig ek, björnbär och tobak. Deras röda viner passar att servera med fågel, pasta, vilt, nötkött samt lamm.