Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Biecher & Schaal

(0)

Biecher & Schaal är ett samarbete mellan två vinproducenter i Alsace. Det har resulterat i rieslingviner av högsta kvalitet. 

Biecher & Schaal är ett samarbete mellan familjen Biecher, ett familjeföretag med starkt fokus på ekologisk produktion, och Julien Schaal, en innovativ vinmakare med en fot i både den nya och gamla vinvärlden. Syftet med samarbetet är att fokusera på produktion av högkvalitativt rieslingvin från småskaliga producenter med Grand Cru-status.

Ledande ekologisk odling 

I hjärtat av Alsace ligger familjen Biechers gård där vin tillverkats sedan 1776. Även om gårdens vackra byggnader härstammar från denna tid har familjen konsekvent moderniserat sin verksamhet och hållit sig i framkant när det kommer till teknologi. Det är tack vare dessa ansträngningar som de idag har en toppmodern produktionsanläggning som möjliggör tillverkning av såväl lättdruckna fruktiga viner som klassiska Grand Cru av högsta kvalitet.

Familjen Biecher tror på hållbar tillverkning hela vägen från odling till vinkällare. På senare tid har de även gått över till ekologisk odling fri från kemiska gödslings- och bekämpningsmedel. Idag är familjen en av de ledande producenterna av ekologiskt vin i regionen.

När det kommer till Julien Schaal är han en vinkännare från Alsace som spenderat mycket tid i Sydafrika. Förutom samarbeten med flera stora sydafrikanska vinproducenter äger han också åtta hektar av vinodlingar i landet. För att återvända till sina rötter och fokusera på de lokala traditionerna i Alsace ville Julien inleda ett samarbete med en större producent. Det blev startskottet för Biecher & Schaal som släppte sitt första vin 2011.

Rieslingviner av högsta kvalitet

Alsace ligger precis på gränsen till Tyskland och regionen har en intressant blandning av tysk och fransk vinkultur. Området är främst känt för sina vita viner av riesling och gewurztraminer. Även vinerna från Biecher & Schaal är typiska för Alsace. De är friska och lättdruckna men med högre alkoholhalt och mindre sötma jämfört med tyska rieslingviner.

Biecher & Schaal producerar endast viner gjorda på druvor från gårdar med Grand Cru-beteckningen. Det är den högsta kvalitetsbeteckningen på viner från Alsace och innebär att vingården följer strikta regler vad gäller till exempel druvsorter och skörd per hektar.