Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Berton Vineyards

(0)

Berton Vineyards gör strävsamma viner från New South Wales.
Från att ha startat i tuktad skala har Berton Vineyards nu vuxit till att bli en av de större vinproducenterna i Australien.

Vingården Berton Vineyards blev etablerad 1996, genom att ägarna Bob och Cherrie Berton planterade 10 hektar med Shiraz och sju hektar med Chardonnay. På grund av dålig vattentillgång det första året växte stockarna långsamt, vilket ledde till att vinodlingen fick smeknamnet Bonsai. Namnet etsade sig fast och blev senare titeln på Berton Vineyards premium Shiraz. När en damm blev byggd för att kompensera vattenbristen, kunde paret Berton utöka vinodlingen och planterade även Cabernet Sauvignon och Sauvignon Blanc.

Vinodlingen

Berton Vineyards ursprung är vinfältet i Eden Valley. Det är beläget i regionen High Eden i södra Australien. Det är faktiskt också en delregion av Eden Valley, vilken i sin tur befinner sig i Barossa Valley. Området ligger dessutom cirka 500 meter över havet och utgör den högsta delen av dalen. Där odlar Berton Vineyards de druvor som utgör basen i deras utbud. Under senare år har de också inlett ett samarbete med andra odlare i regionen Riverina för att kunna öka variationen på druvor.

Vingården

Produktionen av Berton Vineyards viner sker i orten Yenda i delstaten New South Wales. Orten ligger ungefär mitt emellan Sydney och Melbourne. Byggnaden som härstammar från 1945 är nära sammanlänkad till den utveckling som också gjort Riverina till en av Australiens viktigaste vinodlingsområden. På samma sätt har Berton Vineyards vuxit över tid och är nu en av de tjugo största vinproducenterna i Australien. Under årens gång har de också fått många positiva recensioner och utmärkelser både nationellt och internationellt.

Berton Vineyards Bonsai

Detta är deras premiumvin som är tillverkat av Shiraz-druvor som blivit odlade på det ursprungliga fältet i High Eden. Vinstockarna växer på gamla podsoliska jordar med mycket kvartssten. Bonsai har kompakta violetta nyanser med intensiva dofter av blåbär, plommon, lakrits och ek. Subtila fina tanniner gifter sig perfekt med en mjuk och elegant arom av mörka körsbär, plommon och vitpeppar. Vinet passar mycket bra till gryträtter, rostat lamm eller vällagrad ost.