Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Bergsig wine estate

(0)

En vingård i den vackra regionen Breedekloof.
Bergsig Wine Estate ligger utanför Kapstaden. Här mognar druvorna långsamt, vilket ger vinerna en perfekt balans mellan syra och sötma. 

Bergsig Wine Estate ligger i den vackra vinregionen Breedekloof Wine Valley, cirka en timme utanför Kapstaden. Vingården ägs av familjen Lategans. Gården har varit i familjens ägo ända sedan 1843 då Willem Hendrik Lategan började odla druvor här. Sju generationer och 178 år senare planterar de fortfarande vinstockar och tillverkar sina prisbelönta viner på samma plats.

Klimatet

Regionen Breedekloof Wine Valley ligger vid foten av de två stora bergskedjorna Drakenstein och Hex River Mountains. Området är känt för sina fantastiska viner, särskilt Chenin Blanc. Klimatet är perfekt för druvodlingar just på grund av sitt läge. Smältvatten rinner nämligen ner till druvodlingarna hela sommaren och även när bergen inte är snötäckta skapar de svalkande vindar. De ger dessutom bra skydd för solen.

Druvorna

Bergsig Wine Estate fokuserar inte bara på att säkerställa bästa möjliga kvalitet på sina viner, utan satsar också på miljövänliga odlingsmetoder. De är IPW-certifierade, vilket betyder att vinerna inte får innehålla några otillåtna ämnen, samt att de arbetar med naturskydd. Vingården håller även på att återställa marken och dess naturliga livsmiljö genom att eliminera främmande och invasiva arter. På Bergsig Wine Estate mognar druvorna långsamt tack vare klimatet och skörden börjar 2-3 veckor senare än i andra regioner. Variationen i temperaturen gör att druvorna får en bra balans mellan syra och sötma.

Vinerna

Bergsig Wine Estate saluför tre olika kollektioner vin. Den första heter just Bergsig och består av flera olika sorters röda och vita viner, samt en rosé och ett vin av portkaraktär. Den andra heter Icarus och är döpt efter hjälten i den grekiska mytologin. Vinerna här ska återspegla bergstopparna, familjen Lategans passion för flyg och deras strävan efter att nå det perfekta vinet. Den sista kollektionen heter Lategan Reserve och är framtagen för att fira familjen historia, som sträcker sig ända till vinodlingens start på Godahoppsudden.