Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Avril et fils

(0)

Ekologiska viner med Mourvèdre från Avril et Fils.
Avril et Fils är vingården som aldrig kompromissar i tillverkningen av sina exklusiva och högklassiga viner.

Vingården Avril et Fils ligger i det anrika vindistriktet Châteauneuf-du-Pape, vilket är ett av de distrikt som räknas som Frankrikes absolut bästa. Ägaren Vincent Avril har tagit över gården efter sin far Paul och har sedan dess utvecklat vintillverkningen. Tack vare utvecklingsarbetet anser många att gården är en av de förnämligaste i regionen.

Ekologisk vinproduktion

Numera har gården övergått till ekologisk vinproduktion och fokuserar samtidigt på exceptionell kvalitet och Vincent Avril styr vintillverkningen i detalj. Det resulterar i att produktionen är liten och flaskorna som når ut till konsumenterna är än mer eftertraktade. Vinkännare anser generellt att vinet är väldigt exklusivt och det är populärt på finare restauranger i hela Frankrike.

Odling av många olika druvsorter

Ett signum för regionen Châteauneuf-du-Pape är att det finns en mängd olika jordmåner. Här finns därför allt från bördig och mjuk mylla, till mark som mer eller mindre består av sten. På ägorna hos Avril et Fils finns också en stor variation av jordar och därför kan de odla flera typer av druvor. Här finns inte mindre än cirka 13 druvsorter representerade. Du hittar allt från Grenache till Syrah och många varianter däremellan.

Förädling av Mourvèdre

Det som utmärker Avril et Fils är deras förkärlek för druvan Mourvèdre. Vingården har flera intressanta viner där den stora, blå druvan ingår. Till ursprunget är den spansk, men den trivs också i det franska klimatet. Den ger viner som kan mogna länge och är numera en viktig del i druvblandningen för det klassiska Châteauneuf-du-Pape-vinet som kommer från regionen.

Vingården utmärker sig dock genom att ha en särskilt hög andel av druvan i sitt vin och deras odlingar består till stor del av Mourvèdre-druvor. Deras viner behöver därför lång tid på sig att mogna, vilket gör vinerna från gården ännu mer sällsynta och eftertraktade för köparna.