Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Austerity wines

(0)

Utsökt Kaliforniskt vin för alla tillfällen!
Austerity Wines utvecklar viner utifrån filosofin att exceptionell kvalitet ska vara en vardagslyx. 

Den prisvinnande amerikanska vinproducenten Austerity framställer eleganta och fylliga viner i samarbete med små, lokala vindruvsproducenter längs den Kaliforniska kusten. Deras motto är att hitta mindre kända, men exklusiva druvor, för att få fram sofistikerade viner som samtidigt är prisvärda.

Drömmen om ett unikt vinkoncept

Kreativitet och erfarenhet kan definitivt sägas vara två nyckelfaktorer bakom framgångarna för Austerity Wines. Grundarna Mark Rasmussen och Steven Decosta har tillsammans lång erfarenhet av att utveckla viner av hög kvalitet. Deras gemensamma intresse för gastronomi i kombination med vinintresset har dessutom fört deras unika viner ända in i de finaste restaurangerna i Los Angeles, Chicago och New York.

Samarbeten med små, lokala vinodlare

Austerity Wines odlar alltså inte sina egna druvor utan har valt att överlåta den biten till de som kan det bäst: vinodlare som i generationer har odlat druvor i de bördiga dalarna vid Kaliforniens kust. De har däremot lagt ytterst stor möda på att hitta vindruvor från mindre kända, småskaliga odlare som lägger ner all sitt kunnande på att få fram de mest fulländade druvorna. Av den anledningen kan Austerity producera viner av mycket hög kvalitet, utan att prispåslaget blir påtagligt.
I dagsläget samarbetar de därför med vinodlare från regionerna Arroyo Seco, Monterey County och Paso Robles, vars långa odlingssäsonger och lämpliga klimat tillåter en odling som ger druvor med unik komplexitet, struktur och smakdjup.

Ett enkelt sortiment med mångfacetterad smakbild

Austerity Wines fokuserar på tre typer av druvor i tillverkningen och satsar på att utveckla smakerna från år till år. Deras Chardonnay har en krämig och len struktur med dofter av gula äpplen, crème brûlée och grillade marshmallows.

Monterey-regionen är perfekt för odling av den krävande druvan Pinot Noir. Vinet som Austerity Wines producerar av den ligger lagrat i 10 månader i tunnor av fransk ek. Resultatet blir ett mjukt och elegant vin med jordiga övertoner. Den som istället älskar robusta smaker i form av lakrits och ek ska prova deras Cabernet Sauvignon.