Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Atze's corner wines (sa) pty ltd

(0)

Atze's Corner Wines producerar exklusiva australienska viner.
Vinproducenten Atze's Corner Wines gör viner på Shiraz som de ursprungliga grundarna till dalens berömda vinproduktion planterade.

Detta är en familjeägd vinproducent som har anor till de tyska invandrare som grundade vinindustrin i södra Australien i mitten av 1800-talet. De vinstockar som de nyanlända då planterade, utgör idag grunden till den popularitet som Shiraz-viner från Barossa Valley åtnjuter. På Atze's Corner Wines är det således handplockade druvor från familjeägda vinstockar runt Barossadalen som är hörnstenen i verksamhet.

Barossa Valley

Detta är ett av Australiens mer kända vindistrikt. Området har ett kontinentalt klimat som erbjuder en stor variation till följd av ett antal tvärgående dalar och sluttande kullar, vilket ger ett brett spektrum av förutsättningar. Temperaturerna varierar från att vara mycket varm i dalgångarna till att bli gradvis svalare högre upp på sluttningarna längre norrut i dalen.

Världens äldsta Shiraz

Framförallt är det viner på Shiraz som gjort området berömt. Anledningen är att Australien aldrig blev drabbat av vinlusen som ödelade stor del av vinproduktionen i Europa under 1800-talet. Barossa Valley har därför kvar de äldsta vinstockarna med Shiraz som finns i hela världen. På grund av det har druvan från dalen en specifik identitet och den är således kallad för Barossa Shiraz.

Ursprungliga odlingar

I sina ägor har Atze's Corner Wines odlingar med Shiraz-stockar som är 100 år gamla. Den nuvarande ägaren till Atze's Corner Wines härstammar från Preussen och hans ättlingar utvandrade till Australien 1843. De äldsta odlingarna som finns i Atze's Corner Wines ägo blev planterade redan 1912 av den nuvarande ägarens föräldrar.

Gamla viner

Ett av Atze's Corner Wines mer populära äldre viner är Eddies Old Vine 2018 Shiraz, med druvor från stockar med en medelålder på 70 år. Detta vin har en rubinröd färg som visar den kraft och koncentration som druvor från riktigt gamla vinstockar har. Vinet har dessutom en aromatisk bouquet, vilken domineras av söta kryddor och åtföljs av plommon, mörk choklad och en något subtil smak av ek.