Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Arthur Metz

(0)

Fransk vinproducent känd för sin Crémant d'Alsace.
Arthur Metz ligger i den gyllene cirkeln norr om Alsace. Här tillverkas prisbelönta vita viner på flera olika druvsorter. 

Arthur Metz ligger i vinregionen La Couronne d'Or eller den gyllene cirkeln, som den också kallas, och är beläget norr om det kända Alsace. De är huvudproducent av det mousserande vinet Crémant d'Alsace. Vingården odlar druvorna, framställer vinet, lagrar det och tappar det. De har dessutom ett högkvalificerat team av oenologer vars expertis gör att de ofta vinner priser i både nationella och internationella tävlingar. Arthur Metz finns också på många av de bästa restaurangerna.

La Couronne d'Or

La Couronne d'Or kom till 1994 och är ett samarbete mellan 21 olika byar, 15 olika vinproducenter, två kooperativ och en fruktodlare. Anledningen till detta samarbete är att marknadsföra området väster om Strasbourg. Här finns ett litet vinodlingsområde intill gränsen mot Tyskland som heter Wissembourg. Men det är i Marlenheim, på gränsen till Frankrike, som den kända vinvägen Route des Vines d'Alsaces börjar. Denna rutt slingar sig hela 150 km söderut, till staden Thann. I Alsace finns så mycket som tio olika druvsorter; Chasselas, Sylvaner, Pinot Blanc, Pinot Noir, Pinot Gris, Muscat d'Alsace, Riesling, Gewurztraminer, Klevener de Heiligenstein och Chardonnay.

Crémant d'Alsace

Arthur Metz Crémant d'Alsace är producerat med kunskap och passion och är ett elegant vin med härlig fruktighet. Det tillverkas av druvorna Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling och Chardonnay som även odlas på vingården i Alsace. När de tillverkar vinet skördar de druvorna tidigt, för hand. Det för att behålla den ungdomliga smaken och friskheten. Varje druvsort ger också vinet dess speciella personlighet och smak. Vinifieringsprocessen är jämförbar med den för Champagne, med dubbel jäsning i flaskan. En Arthur Metz Crémant d'Alsace doftar friskt av citrus och gröna äpplen. Det är ett torrt vin med mycket frisk, fruktig smak och det har inslag av kex, persika och vanilj. Det passar dessutom utmärkt i festligare sammanhang, gärna som aperitif eller till skaldjur, fisk och ost.