Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Anselmo mendes vinhos lda

(0)

Anselmo Mendes Vinhos lda producerar unika gröna Alvarinhoviner.
Vinerna från Anselmo Mendes Vinhos lda framställs genom att kombinera tradition med nyskapande. Det ger unika viner med en säregen identitet. 

Beläget i den klassiska vinregionen Vinho Verde DOC i landskapet Minho, producerar Anselmo Mendes Vinhos lda det specifika gröna vin som är unikt för Portugal. Vinho Verde får sin typiska karaktär till följd av det svala klimatet där druvorna är odlade. Regionen ligger i nordvästra Portugal på gränsen till Galicien i Spanien. De kalla fuktiga vindarna som blåser in från Atlanten gör att druvorna får en låg på sockerhalt men blir däremot rika på syra. Således blir vinet lätt och syrligt.

Ett ungt vin

Namnet på Vinho Verde syftar på vinets ungdomlighet snarare än att vinet skulle ha en grön färg. Till utseendet ser det nämligen ut som vitt vin. Däremot är Vinho Verde lätt mousserande, även om det inte räknas som ett sådant. Vinho Verde har även en något lägre alkoholhalt. Den brukar normalt vara mellan åtta till elva procent.

Druvor

Grönt vin är producerade av druvorna Alvarinho, Arinto, Aveso, Azal, Loureiro och Trajadeiro. Den ädlaste av dessa druvor anser många vara Alvarinho och det är just på den druvan som Anselmo Mendes Vinhos lda producerar sina gröna viner. Inom Vinho Verde DOC har Alvarinhoviner faktiskt en egen subregion i Monção och Melgaço.

Tradition och nyskapande

Det specifika med vinerna från Anselmo Mendes Vinhos lda är att vingården tillverkar dem genom att kombinera tradition och nyskapande. Till exempel låter de druvskalen jäsa separat, samtidigt som vinet också får jäsa i ekfat. Det här tillverkningssättet har gett unika viner med en egen identitet.

En portugisisk klassiker

Grönt vin passar utmärkt till de enkla klassiska portugisiska rätterna med Bacalhau eller den mytomspunna rätten Tripas do Porto. Även soppan Caldo Verde blir en smaksensation med grönt vin. Men Vinho Verde passar även till finare fiskrätter såsom sjötunga. På lokala tavernor tappas vinet ofta upp direkt från fat i ett lerkrus.