Alkoomi wines

(0)

En av Australiens allra bästa vingårdar.
Alkoomi Wines är en av Australiens mest avlägsna vingårdar. Ändå är de världskända för sina exporterade viner. 

Alkoomi Wines är en vingård som har vuxit från en enda hektar till en av västra Australiens största familjeägda vingårdar. Merv och Judy Lange grundade Alkoomi Wines 1971. Idag har dottern Sandy Hallett och hennes man Rod tagit över driften. De fortsätter traditionen genom att producera viner, vars höga kvalitet är ett signum för Frankland River-regionen. Vingården Alkoomi är mycket miljömedveten och arbetar därför hela tiden för att minska sitt klimatavtryck.

Alkoomi - "en plats vi valde"

Alkoomi är en av Australiens mest avsides belägna vingårdar, men har ändå kommit att bli en av de mer kända som exporterar sina viner över hela världen. Namnet Alkoomi är ett aboriginskt ord som betyder "en plats som vi valde". Vindgården ligger undangömd i den svala regionen Frankland River, vilken i sin tur ligger ungefär 35 mil söder om Perth. Alkoomi Wines har med tiden blivit en av Australiens största vinproducenter.

Under de senaste åren har Alkoomi påbörjat en resa för att förbättra miljön och minimera sitt koldioxidavtryck. Installationen av en solenergipanel på 30 kW, tillsammans med en större uppgradering av kylsystemet, har verkligen förbättrat hållbarheten. Investeringarna lovar gott inför framtiden när det kommer till detta familjeägda företag.

De har dessutom täckodlat med en blandning som består av utvald klöver och vall. Den typen av gräs är dessutom planterat under vinrankorna, vilket har flera positiva effekter ur miljösynpunkt.

Ikoniska viner som fått namn efter träd

Alkoomis viner har fått namn efter australiensiska, ursprungliga trädslag. Det är anledningen till att deras viner har namn som Wandoo, Blackbutt, Melaleuca och Jarrah.

Du kan därför njuta av en Melaleuca Riesling, ett vin av druvor enbart från gården. Det är tillverkat utan klarningsmedel, vilket vingården sedan lagrar på fat för att ge rikare komplexitet. Du kan också servera en Wandoo Semillon, ett vin som delvis lagrats i tunna för att ha möjlighet att utvecklas över de närmsta tio åren. Slutligen kan vingården erbjuda en Blackbutt, vilket är en sval Shiraz med balanserad syra och eleganta tanniner.