Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Aldridge

(0)

Aldridge tillverkar lättdruckna traditionella australiensiska viner.
Aldridge tillverkar viner som inbjuder till nya upptäckter. Med en god miljö och en smula mystik producerar de viner som är balanserade och lätta.

Denna vingård erbjuder klassiska australiensiska blandningar och singelvarianter. Det är viner som är djupt förankrade i sitt ursprung i sydöstra Australien. Där fyller regn- och smältvatten från Snowy Mountains floden Murrumbridgee. Detta vatten används för att bevattna de fält där Aldridge odlar med en liten miljöpåverkan.
Förutom att föra med sig mineraler och smaker nerför berget bär vattnet också med sig uråldriga minnen. Enligt en lokal Aboriginerlegend används stjärnorna till att tända eldpinnar i syfte att jaga bort mörkret. Därför skildrar etiketten på Aldridges flaskor natthimlen fylld med dessa glödande stjärnor. I flaskan finns ett vin som inbjuder till nya upptäckter.

Lättdruckna

Aldridge viner är lättdruckna. Det är viner med mogna fruktsmaker. I sitt sortiment har de två röda och ett vitt vin.

Röda viner

De har en Shiraz Merlot som passar bra till grillat lamm, pasta och biffkött. Detta vin har en doft med inslag av mynta med kryddiga övertoner. Smaken är medelfyllig med ett tydligt inslag av björnbär, frisk mynta och balanserade tanniner. Aldrige producerar också en Shiraz Cabernet. Den passar till mustiga kötträtter. Det här vinet har en intensiv doft av svarta körsbär med inslag av vanilj, choklad och jord. Smaken påminner om söta körsbär men har också drag av silkeslen kakao och chokladtanniner. Då detta vin har en balanserad syra lämnar det efter sig en kvardröjande smak.

Vitt vin

Aldridge producerar dessutom ett vitt vin. Det är en Chardonnay som passar till kyckling, fisk och sallad. Doften består av färska gröna aromer av äpple och citronskal. Smaken är mogen persika och melon. Vinet har en uttalad krämig känsla och en frisk sur avslutning.

Cranswick Wines

Aldridge är en vingård och ett märke som är del av Cranswick Wines. Detta företag har som ambition att visa elegansen och mångfalden i australiensiska viner. Således har det valt att representera det bästa av australiensisk vintillverkning i sin varumärkesportfölj. Förutom märket Aldridge har Cranswick Wines ytterligare sju märken av prisvärda kvalitetsvin i sitt utbud.