Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Albastrele wines

(0)

Eleganta viner från vinlandet Moldavien.
Funderar du på att prova ett vin från Albastrele Wines från Moldavien? Läs mer här om ett av världens äldsta vinproducerande länder.

Moldavien är för många av oss ett nytt vinland. Landet började dock göra vin för ungefär 9 000 år sedan och är således ett etablerat vinland. Idag jämför kritiker vin från Moldavien med viner från bland annat Marlborough i Nya Zeeland. Codru-regionen har en lång mognadssäsong något som passar utmärkt för att odla Sauvignon Blanc. Regionen är också ett stort vindistrikt, vilket täcker ungefär en tredjedel av Moldavien. Ett vitt vin från Albastrele Wines är perfekt till exempelvis grillad vit fisk eller rökt lax.

Satsar på export till Europa

Moldavien hade cirka 60 procent av den ryska marknaden fram till 2006. När Moldavien började närma sig Europa och EU, bestämde sig Ryssland för att stoppa importen av vin från landet. Därför har moldaviska vinproducenter som Albastrele Wines valt att exportera vin till bland annat Sverige.

En modern vinproducent

Vinentusiaster letar efter ovanliga och mer okända viner. Vin från Albastrele har en lång historia och att ha lokala druvsorter kan vara en stor fördel för vinländer.

Albastrele Wines har funnits på marknaden sedan 1994 och ingår i Acorex Wine Holding. Den moderna vinanläggningen byggdes 1998 och sedan dess har deras viner vunnit flera internationella utmärkelser från vinkritiker.

Private Reserve-serie

I sitt Private Reserve-sortiment har Albastrele Wines tagit med sig det bästa från gamla traditioner, samtidigt som de utnyttjat de mest avancerade och moderna metoder. Du hittar mousserande vin som har åldrats enligt den klassiska metoden, vita viner som har åldrats i nya ekfat samt röda viner som tillverkats enligt berömda europeiska metoder. Private Reserve är en term reserverad för de allra bästa vinerna från en vingård och i just detta fall stämmer det perfekt.

Vitt vin från röda druvor

Slutligen ett spännande vin från Albastere Wines nämligen ett vitt vin producerat av röda druvor. Blanc de Cabernet är en lite ovanlig typ av vin. Vinet har en fin rundhet med kanderad frukt med inslag av jordgubbar. Servera gärna med en krämig risotto eller en fiskpaj.