Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Alain de la Treille

(7)

Familjen Bougrier gör vin i Loiredalen. Alain de la Treille är deras linje av viner för alla tillfällen. Perfekta till en enkel söndagslunch lagad med kärlek eller en middag mitt i veckan med vänner och familj. 

Alain de la Treille ingår i familjen Bougriers utbud av viner från Loiredalen. Både röda och vita plånboksvänliga viner som trivs på bordet.

Till minne av en stor vinentusiast

Familjen Bougrier är vinodlare sedan sex generationer tillbaka. Redan år 1885 tillverkade de sin första vinflaska och idag är de en av de mest kända producenterna i Loiredalen. Deras odlingar finns i de flesta av Loiredalens appellationer och produktionen sker på tre olika ställen; Touraine, Anjou och Muscadet.

På vingården i Muscadet tillverkas viner under varumärket Alain de la Treille. Vinerna skapades 1985 för att hylla den verkliga Alain de la Treille som gick bort samma år.

Alain var en god vän till Jean-Claude; den ur familjen Bougrier som då drev vingården, och tillika en stor vinentusiast. Alain och Jean-Claude ägnade många timmar åt att diskutera viner, tillverkningsmetoder och hur de bäst tog till vara på Loiredalens unika förutsättningar.

Ett stort utbud av bordsviner

Alain de la Treille innefattar tolv olika viner. Samtliga är klassificerade som bordsviner; Vin de France, vilket innebär att de är plånboksvänliga viner som passar att drickas till vardagsmåltider. De röda vinerna tillverkas främst av Pinot Noir, Cabernet Franc eller Gamay, medan Chardonnay och Sauvignon Blanc dominerar bland de vita.

Det röda vin som är mest populärt i Sverige är en Pinot Noir som är smakrik med tydliga aromer av röda och svarta bär. Detta vin passar utmärkt till vilt och till grytor men även till lättare kötträtter.

Bland de vita vinerna märks en Chardonnay och en Sauvignon Blanc. Chardonnayn är fyllig och smörig i smaken med antydningar av nötter. Deras Sauvignon Blanc är krispigare och fräschare med toner av mineralitet. Båda vinerna passar utmärkt till alla typer av rätter med fisk och skaldjur, eller till lättare rätter med vitt kött.