Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Adegas pazo de tapas

(0)

Prisvärda viner från Monterrei.
Adega Pazo das Tapias ligger i Galiciska Monterrei och producerar prisvärt vin av druvorna Godello och Menicia.

Vingården Adega Pazo das Tapias ligger i Galicien i nordvästra Spanien. Här tillverkas vin av druvorna Godello och Mencia enligt reglerna för den spanska ursprungsmärkningen DO i regionen Monterrei.

Monterreis bästa läge för vinodling

Vingården är en del av familjeföretaget Pazo do Mar som blev grundat 2006. Då var det redan tidigare en vingård på platsen och vinrankorna blev planterade på 70-talet. Vinodling i denna region har dock en mycket längre historia. Arkeologiska fynd skvallrar om att vin tillverkats här sedan romarrikets dagar. Totalt finns det endast tio hektar av egna odlingar. För att möta efterfrågan har företaget också inlett långsiktiga samarbeten med omkring 60 andra vinodlare i trakten.

Adegas Pazo das Tapias har stort inflytande över odlingsprocesserna hos de odlare som kontrakteras. För att upprätthålla en god kvalitet samt följa reglerna för ursprungsmärkningen gör företaget regelbundna kontroller.

Vinodlingarna ligger i en dalgång med två olika typer av jordmån. På sluttningarna är jorden sandig med inslag av kvarts vilket är perfekt för den vita duvan Godello. På platåerna är det istället en sedimentär jord lämplig för den röda druvan Mencia. Denna kombination av jordmån är anledningen till att familjen bakom Pazo do Mar anser detta vara Monterreis bästa läge för vinodling.

Prisvärda och prisbelönta viner

Viner från Adega Pazo das Tapias finns i prisklasserna budget till mellan. De är prisvärda och levererar alltid hög kvalitet i förhållande till priset. De vita Godello-vinerna är fruktiga med frisk, hög syra och passar perfekt till salta smårätter som tapas eller till fisk och skaldjur. Det mest populära vinet, Alma del Blanco, har vunnit flera priser, till exempel silver i ”International Wine & Spirit Competition” 2014.

Bland de röda vinerna finner vi Alma del Tinto, ett ungt vin med tydlig smak av röda frukter. Detta vin är lättdrucket och passar som aperitif till tapas eller charkuterier. Vingården tillverkar också ett par mer exklusiva, ekfatslagrade röda viner i begränsad upplaga. I dessa viner ingår även druvan Arauxa.